Re: nincs cím
Boby. Előzmény: #735320Én emléxem a 2001-2002-es nagy minimálbér ugrásra.A környékünkön kis üzletek sora zárt be.Azóta sem igen tud - tartósan - senki megtelepedni ezeken a helyeken.Mondtam, a minimálbér nem más,mint egy totálisan elhibázott adórendszer,elvárt adója.Nem azt a szerepet tölti be, amit a neve sugall.Nem tudom,ez más országokban miképp van,de hogy nálunk ugyanazon elvek mentén adózik a mercédesz,mint a garázsboltos, nna ez nem működik.És akkor még megengedő voltam,mert ugye az egyik iszonyú kedvezményekben részesül,míg a másik semmiben.Ezeket a kiva, meg a f@sz tudja miket, meg ebben a formában el kell felejteni.Nem azt mondom,hogy ilyenekre nincs szükség.Igenis szükség van rájuk,csak esetleg másabb formában,drasztikusan megnövelt értékhatárokkal és itt leginkább a katara gondolok.Az ilyen adók megalkotásánál, nem az elsődlegesen befolyó adóbevételekből kellene kiindulni,hanem a kisvállalkozások oldaláról kellene megközelíteni a kérdést.Mi az,ami életszerű,mi az ami egyszerű,mi az ami az egész rendszer szintjén a legolcsóbb és mi az ami mellett marad a vállalkozó normális megélhetésére.