Re: nincs cím
Ibiza Előzmény: #735000megint kavarsz.. korrupció a világ összes országában van..a zsebbe tett pénz hatékonyabbá teszi a működést.. gondolom voltál már kórházban..
csak egy egyszerű példa megértsd..
Kórházban voltam kértek vérképet..alagsorban huzatos szar helyen volt a vérvétel.. kb 1 órát űcsörögtem.. két nap múlva kértek új vérképet aznap adtam nővérnek zsetont.. mondom neki mehetek le a pincébe..mondja..ááá majd ő leveszi a vért és leviszi.. kb u.ez minden felé..
Van egy vékony mezsgye a korrupció és a hálapénz között..az elsődleges korrupciónál felajánlják ha fizetsz akkor megkaphatsz valamit.. előre fizetsz.. a hálapénz az utólagos díjazás mert úgy gondolod valaki az elvárton felül teljesített.. a kettő között van egy átmenet..mint esetemben a kórházban..nem utólag adtam hálapénzt hanem középen..soxor ha adsz akkor előre kapsz szolgáltatást mert tudják vagy remélik megfizeted.
Ha elsődleges korrupcióval van dolgod..akkor mennek az ügyek.. kézről kézre adnak..
Azt gondolom a 10%-os korrupció és a hálapénz az hatékonyabbá teszi a gazdaságot...mellesleg beleszámolják hivatalosan aGDP-be
Nem bonyolult sztem. Elmondtam a hatalmon lévők hogy akarják a rajtuk átfolyó pénzt lefölözni.. azt csatornázzák..mondtam nem feltétlen saját zsebbe.. sportegyesületek alapítványok..stb stb