Re: Bulgaria
matgab Előzmény: #72076azt sem ertem teljesen, hogy nalunk a taxisok mit panaszkodnak arra, hogy nem tudnak megelni.
Itt kevesebb, mint 0.5 EUR-ert viszik az embert 1 km-re es annyi taxis van egy kis faluban, mint Pesten egy keruletben...Barhol setal az ember a taxisok kiszolnak az autojukbol , hogy kell/-e fuvar. Nalunk meg azt mondjak, hogy sok van, pedig gyakran 10-15 percet kell varni, szilveszterrol nem is beszelve.
Mondjuk erdekes itt nincsenek taxitarsasagok, viszont szabott egyentarifak vannak. Es nem kell telefonon hivni oket, mert mindenhol ott vannak.
A masik ami valahogy itt maskent mukodik, mint otthon, hogy rengeteg penzvaltos van, de olyan kicsi spread-del dolgoznak, hogy el sem tudom kepzelni, hogy elnek meg...
EUR-t be lehet valtani 1,952-n es el lehet adni 1,958-on. Meg a kinti OTP a DSK is ugy valtja az EUR-t, hogy 1,94-1,96... Nalunk meg a bnakok a valutanal betesznek legalabb 10% spreadet... Hogy van ez?
Meg azt sem ertem, hogy Mo-n miert nem tudjak a jardakat megcsinalni ugy, hogy a mozgaskorlatozottak is hasznalni tudjak, mikor itt meg tudjak oldani?
Burgaszban is sok a firka a falakon, de kisebb varosokban szerencsere mar abszolut nem jellemzo. Meg a szemet sem (az meg Burgaszban sem volt), ugy latszik nalunk olyan igenytelen tetvek csak az emberek, hogy szetdobaljak a cigi csikkjeiket, meg egyeb szemetuket...
Mondjuk Burgaszban az ELMU az katasztrofalis...A vezetekek osszevissza lognak, ugy, mintha a villanyszerelokepzes teljesen autodidakta modon zajlana es barki gyakorolhatna a kozszolgaltato vezetekein. Fara vannak felcsomozva, egyik ablakon ki, csatornan le, 40 parhuzamos es kereszt vezetek egymas alatt es felett... Itt biztos nem szivesen lennek aramszolgaltato...
Tovabbra is 28 fok van es napsutes, bar hajnalban volt egy akkora vihar, hogy en olyat meg nem lattam...Jo , hogy nem kempingezni vagyokunk itt...