Re: nincs cím
Margaretta Előzmény: #730316Teljesen más velükszületett tulajdonságaik vannak, mint a nem cigányoknak.
Sohasem fogjuk egymást megérteni.
Számos vitát, beszélgetést folytatok cigányokkal és nem cigányokkal egy társaságban. Csak egyvalamiben értünk egyet, hogy mások a génjeink.
Ami egyik számára zsigeri nyilvánvaló dolog, a másik értetlenül szörnyülködik rajta.
Ilyen például a ház, a porta, a konyhakert gondozása. A pénzzel való bánás. A könnyed életfelfogás. Az úgy esik, ahogy puffan hozzáállás; csak a pillanatnak élés. Valaminek a megszerzése érdekében csalafintának tűnő magatartásformák, amit fel sem fognak, mennyire átlátszó.
Az ösztönös és érzelmi világ markáns másfélesége.
...és igen, én is láttam, hogy útközben eladták a kapott csirkéket. Sőt az ingyen odaadott paprikapalántáimat is. A ruháim közül nagyon örvendezve, felprógálgatva, sajátkezüleg kiválogatottakkal befűtöttek, vagy csak egyszerüen elégették az udvar végében. Mikor megkérdeztem, hogy miért: mert hülyék voltunk. Itt nincs törekednivaló sem a megértésre, mert nem tudsz mire jutni én már rég rájöttem erre.
Én mosolyogva, könnyeden beszélgetek velük; már beletörődtem, hogy másfélék vagyunk és nem is akarom főleg nem tudom őket megváltoztatni.