Re: nincs cím
Ibiza Előzmény: #726902egy utolsó..
A cikkíró arról azt kérdezi költői módon..a kommentelőket, tudnának e üzleti tervet csinálni.. vagy tudják e mi az a cash flow..
- Én megkérdezném a cikkírót..ő tudna e ü.tervet írni..vagy tudja e valóban mi az a cash flow..
- Tud e olyat aki 1990ben üzleti tervet írt..vagy cash-flowt nézett.
1990-ben M.O.-on nagyon kevés gazdasági könyv volt..vettem egy-kettőt..de nem olvastam el.. szándékosan..én akartam kitalálni olyan rendszert ami működik..akkor már tudtam a pénzáramlás az amitől életben marad/hat egy vállalkozás..ez a vérkeringése..akkor még szó nem volt cash-flow-ról...a szakkönyvekben sem volt ilyen...
Én azt gondolom időnként túlmisztifikálnak dolgokat..ilyen ISO SAP coaching (egy időben mindenki coachingolni akart nekem :) az üzleti terv.. üzleti tervet ma már kettőt csinálnak egyet a banknak a hitelhez a másik a fiók mélyén pihen.
Én nem írtam és nem is fogok talán soha üt. írni..( szerencsére a bankom sem kér ma már ilyet..elmondtam neki az üzleti modelljét a cégnek..mondtam a többi fejben van..hiszen ezzel kelek ezzel fexem..ha akarnak akkor egy egyetemistával iratok egy hibátlant..azóta nem csesztetnek ezzel) ha leírsz saját magadnak egyet akkor amikor eléred a számaidat akkor lelassulsz..sikerült..megvan..egyfajta kényszerpályát ad.
Olvastam controlling könyveket onnan tudom adaptív tervező féleség vagyok..vagy ehhez hasonlatos :)
Controlling az vezetői számvitel..csak eszembe jut..anno a konkurencia mérlegének másolatát (ig. minisztériumból vagy honnan) megvásároltam és napokig elemeztem..saját számításokat végeztem belőle...még mérlegelemző könyvet is vettem.
sztem a legfontosabb..egy cégnél..ha már így belementünk..
- alapból egy jó müködési modell
- dinamika és hatékonyság..ha 80% a hatékonyság az elfogadható ennél magasabb az néha már költséges..nem éri meg.
- megfelelő emberek..
- innováció..
-rövid közép és hosszútávú tervek..amik állandóan csiszolandóak..és a lehetőségekhez és a körülményekhez képest kell változtatni..esetleg átlépni egy-egy lépcsőt.
- a vállalkozásnak legjobban megfelelő szervezeti felépítés..