Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ibiza Előzmény: #725040

Már leírtam a véleményem az ügynöklistákról.

1. mérhetetlen mennyiséget semmisítettek meg..

2. ki tudja ki mit rakott be..

3. az emberek zöme nem tud vele mit kezdeni.. lásd NDK vagy pl a magyar közéletben előkerült akták..pl vikidál..vagy mi van ha közéleti szereplő apja anyja volt besúgó (pl Pokorni? ha jól rémlik)

4. ne felejtsük el az jó zsarolási alap bármelyik hatalmi ágnak...miért hagynák ki?

5. a kommunista hatalom egyértelműen berakhatta embereit az újjonan alakult pártokba..akiknek semmilyen eszközük nem volt az ellenőrzésre..ezek nem hüjegyerekek..nyílván magasabb pozícióba kerülhettek..és most kínos lenne ha kiderülne bármelyik pártemberről 3/3as volt..

6. akik együttműködtek a hatalommal azok alkalmazkodó tipúsúak..az én apám soha nem volt párttag (én sem) pedig hátránya volt miatta.. sokak csupán azért voltak azok mert alkalmazkodtak..megtették a jobb életért volt akik csak a kötelező penzumot tették..ezek megélhetésiek..és voltak akik elvhűségből..

Abban a pillanatban amikor nem 100%-os a lista akkor már felbillen az igazságosság.

Antall honnan került elő a semmiből..Medgyesi seggét a nagy "rendszerváltó" Boross védte..és Kövér is egyetértett vele.. (jó cikk van most a HVG-ben)

Csak egy személyes példa 1987ben váltottam ki a másodállású vállalkozói igazolványomat (vagy hogy hívták akkor...gondolom már nem kisiparos volt) hirtelen népszerű lettem a ksh embereinél..."kidobott a gép" mentem a könyvtárba mondja a csaj szánnék rá 10percet muszáj neki statisztikát csinálni..elötte senkit nem zaklatott és boldog volt amikor meglátott..na ok..mindenféle kérdések..politika magánélet..

1-2 napon belül.. megyek dolgozni mondják várnak rám a portán..lemegyek mondja egy műfiatalos ****i (szakáll szimatszatyor szandál) kidobott a gép (honnan tudta a gép a munkahalyemet) szeretne egy statisztikai felmérést..mondtam nem érdekel viszlát..visszamentem dolgozni..feltelefonáltak megint..mondtam nem érdekel lehet elmenni.. egyszer csak az igazgató hivat.. mondja menjek be a tárgyalóba..és ott volt ez az ember..mondom igazgatónak elmondtam nem akarok.. mondta ez már céges..kb fél órás volt..nyomtam neki kamukat..az egyik legfontosabb kérdéskör apolitika körül mozgott és mennyit tartanék reális keresetnek..erre emléxem mondtam neki 100k..akkor ha jól rémlik 26.700volt a pénzem..

Utána a lakáson kerestek egy héten belül..elhajtottam a f@szba.. de érdekes volt egy félhaver akkor kérte el a lakáskulcsot felvinne egy leányt..utólag kapott értelmet..ez a "haver" utána kapott munkát afrikába..és kiutaltak neki gy lakást a 13.kerben..egyedülállóként.. nagymamájára hivatkoztak..