Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Kissherceg Előzmény: #723453

Az arc..

Budapest, 2015. március 11., szerda (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapos vizsgálatát és eljárását a brókercégeknél - mondta Harrach Péter, frakcióvezető szerdán egy más témában tartott sajtótájékoztatón a Quaestor-ügyre reagálva.

Szavai szerint a szocialistáknál a személyes kapcsolatok érdekében törvénymódosítás történt, azért, hogy kedvezményezettjeik "továbbűzhessék tevékenységüket", illetve olyan pozícióba kerüljenek, ami az összefonódásokat természetessé teszi.

Utalva a cég kormányzati programokban való közreműködésére, azt mondta: személyes felelősséget nem lát, biztos benne, hogy a kormány felelősen gondolkodik ebben az ügyben.

Hozzátette: annak kifejezetten örül, hogy az MNB ilyen alaposan és felelőssége teljes tudatában vizsgálja meg a brókercégeket, és ha törvénytelenséget lát, intézkedik. Ez a legfontosabb és az, hogy a kárvallottak kártalanítása hogyan történik meg. Azt is figyelembe kell ugyanakkor venni, hogy közpénzből történik mindez – jegyezte meg. Arról, hogy a SPAR benzinkutakon, azokkal összefogva működtetne olyan üzleteket, amelyek vasárnap is nyitva tartanak, azt mondta: ezt a kezdeményezést részleteiben nem ismeri. Alapos vizsgálatot igényel, és ha az a szándék, hogy kibúvót találjanak a törvényi szabályozás alól, akkor nem támogatható. Ugyanakkor jelezte: nem a vásárlók életformáját szeretnék megváltoztatni, hanem a dolgozók életén szeretnének könnyíteni, és „kicsit hajlik arra”, hogy a vásárlók igényeinek irányában elmozduljon. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi módosító javaslata szerint a benzinkutaknál működő üzletek, amelyek nem adnak el üzemanyagot, a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősülnének.