Re: nincs cím
Ibiza Előzmény: #715626sráckoromban fogtam a velencei tóban 5,15dekás süllőt..16 os zsinórral.egy bottal süllőztem..nem volt semmi kapás. a másikkal keszegeztem kisméretű bója úszóval..mert nagyon csillogott a víz.. váltogattam..méteres 60cm-es 30cm-es eresztékkel..hagytam menjen a sodrással..soxor fogtam így halat..2-3kg-os pontyot vagy angolnát is..jó 1.3-ast..ha magától megy az úszó akkor megkeresi a halat..mert viszi az áramlás..amerre a halak is mennek..Nem fogtam semmit.. leharaptam a horgot és raktam egy kisebb süllőzőt..rá egy 3-4 cm-es babahalat.... korán keltünk befeküdtem a csónak aljába..de figyeltem az úszókat..a csónak mellett volt már kb 2m-re..lusta voltam átdobni..egyszer csak nem látom az úszót..óvatosan körbenézek..látom a víz alatt van 20cm-el..mondom mi...egyszer csak nagyon lassan elindult..magasra emeltem a botot mert vagy 20m-es hurok volt a zsinóron ahogy körbekolbászolt az úszóm..lassan a kontaktig tekertem..majd benyomtam neki..feljött a szája szélében volt a pici horog..majd szépen megindult..lefelé..16os a zsinó rtalán 3,6kg-os teknőc zsinór volt..nem olyan mint a mostaniak...kb 20 perc volt mire kijött..72cm-es..Fater kipreparálta a fejét..most is itt néz :)..de most jön a poén..kezem lábam remegett..kikapcsoztam mondom átdobom a másikat..cseréltem halat a másik oldalom bedobom..elsüllyed..mondom mi csak nem elmértem korábban az olmot..de már ment a zsinór..2kg feletti süllő..kivettem..mondom faternak dobjon oda ahol az enyém volt..rakom fel a kishalat..fater bevág..jó 3-as süllő..bedobom u.oda..semmi..fater rakja a kishalat..áá mondom kicsit feljebb dobtam..lassan húzom közelebb..nem áll fel..na mondom valami törésvonal?..de már vitte is..na a lényeg 2-3.5 kg közötti süllőket fogtunk meg az 5,25-öst..összesen 6db-ot..kb 1 óra leforgása alatt..volt a csónakban egy nagy nejlonzsák abban vittem mint ahogy a tolvajok..nagy siker volt amerre mentünk..mert vonattal voltunk..utána busz villamos..lemértük 21 kg volt összesen..azóta(35éve) ha ebben a szögben fejtek ki erőt..kimegy az erő a karomból..telefonáltunk havernak..volt vagy 9 óra..mondja eljön megnézi..a kádban voltak a halak..(a pucolás éjfélig tartott..) haver jön..teljesen begőzöl..holnap menjünk le..ok menjünk..megint kora reggel..csónakkal 3-an--elég pontosan belöttem előzőleg a helyet..bedobálunk..nincs semmi..már egy órája..mondom faternak..szerintem kicsit messzebb vagyunk..menjünk közelebb.. átdobáltuk a cuccot..ahogy beestek már vettük ki őket..erre már nem pontosan emléxem de vagy 8 vagy 9db..2-3kg közöttit fogtunk..szerintem faterral 3-3 a haver meg 2őt..kb egy 4-5m-es területen voltak a süllök..ha arrébb dobtad semmi.