Re: nincs cím
Ibiza Előzmény: #710429mszmp/mszp-nek volt csak anno lehetősége (1986-90) hozzáférjen az ügynöklistákhoz.. akkor alakultak a politikai- és civil szerveződések.. nyilván komcsik minden helyre berakták az embereiket.. nem verték szét mert akkor alakulnak máshol amit megint meg kell keresni.. voltak a besúgók és az ügynökök..besúgókat már a seregben is toboroztak..amikor katona voltan többen sokat jártak haza a katonakönyvüket sem az írnok írta hanem fentről lehozták..
Tehát ezek az emberek sok helyen bent voltak könnynen beajánlhatták az ügynököket..ezek azért nem hüjegyerekek..tehát a jó képességük mellett jól helyezkedtek könnyen poziba kerülhettek..amikor ezek pártokká szerveződtek akkor sem volt meg az ellenőrzés lehetősége.. felvették aki jelentkezett..(senkiházi ati a fideszbe jelentkezett de nem hivták be ezért mszp-s lett)
Szerintem volt szándék mdf-ben nyilvásosságra hozni ügynöklistát..de hiányos volt..és sok lehetett az utólag beexportált dosszié..a pártvezetők nyilván lekérték ezeket..és akkor döbbenhettek rá nem kevés kulcsember érintett valamilyen módon..másrészt ők is tudtak ezzel zsarolni befolyásolni más pártok embereit vagy döntéshozókat..
Ma már szerintem nem sok ember kiváncsi erre..ráadásul csak összezavar dolgokat..lásd vikidál..alkesz lett a többiek meg elnézően beszélnek róla vagy nem is beszélnek vele.
Igen induláskor politikából ki kellett volna tiltani a párttitkári beosztás feletti funkcikat..ügynököket.. azokat akik magyar állampolgárokra dolgoztak...ez már elment..Én Antallt sem tudtam honnan került a középpontba..