Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Borska Előzmény: #708466

véleményem szerint a kontraktus méretnek legfőbb szabályzóközege a kereskedésre szánt összeg határa, fénykoromban se mentem soha 100kontraktus fölé, nálam a tőke védelme alapdolog, gondolom aki hozzám hasonlóan már nullázódott ( és ez totál padlót jelentett akkor!!! ) és visszaküzdötte magát érzi sejti hogy ez a legfontosabb szabály. Ahogy én számolok, (ez megint csak szubjektív ) kontraktusonként 200000ft , a teljes összeg így meghatározza nálam a méretet, mivel jóval kevesebb kell a letétre a fennmaradó összeg kp-s valutaváltások lekötéseiként eur és usd nyilt végű alapokban, illetve huf alapokban pihen és "kamatozik", illeteve certikben dolgozik.

100-300as mérethez nálam a 20-60millás tőke tartozna amivel sajna nem rendelkezem :) ...méééég :)

vagyis marad a 10es pakkos építkezés, a 20-30as méretek az átlagosak ,ha eljutok az 5dik pakk rányitásáig akkor általában akkorát ment a dolog hogy nagyon közel a foduló ( nagyon ritka ez nálam)

a cél mivel nem ebből élek, egy viszonylag jövedelmező másodállás formájában futtatni a dolgokat, illetve megverni a banki kamatokat, lekötéseket, az éves 10-20% engem kielégít, ha több az pedig maga a paradicsomi élmény

szerintem a mai bux piacon 100-300as pakkal beszállni a kellő háttértőke hiányában olyan mintha feltekerne az ember az M0-ás körgyűrűre a régi 28as szovjet bringával, van benne báj és szépség de ugyanakkor életveszélyes is, ekkora pakkokkal pedig olyan lassan fordul az ember mint a csuklós busz, és akkor még nem is beszéltem a fordulás kockázatáról :)

a lényeg hogy a komfortérzet és a tőke megmaradjon, minden stratégia kérdése