Re: nincs cím
banyaiz Előzmény: #705106Csak a számokkal eljátsszunk egy kicsit, mivel járna ha az következne amit mondtál.
Az árfolyam veszteség 1000 mrd-os nagyságrend. Az egyoldalú kamatemelések beindultak 2008-tól azóta eltelt 6 év, szerintem ez a summa is közel járhat ennyi idő alatt az 1000 mrd-hoz.
Nem beszélve arról, hogy ha az egyoldalú kamatemelések jogszerűtlenek akkor ez érinti a már kifutott végtörlesztett stb hiteleket is. Az még egy komoly summa.
Csak a végtörlesztés számlája több 100 mrd volt, és az csak a hitelállomány 20%-át érintette kb és csak az árfolyam szempontjából, és nem a teljes veszteséget engedték el, hanem 180-ig.
Szerintem a számok kizárják , hogy ez kivitelezhető legyen.
Arról nem is szólva vállalati hitel problémák is sújtják a szektort, ott is rengeteg bedőlt, ingatlan projektek stb stb. Plusz az egész gazdasági szitu amiben most van az ország.
Azt végképp nem is elemezve, hogy jogilag sincs alapja egy ilyen lépésnek. Csak úgy halkan merem mondani mert láttunk egy végtörlesztést ami hát jogilag szerintem nem áll meg, de azt a bankok lenyelték.