Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: döntés

matgab Előzmény: #701977

Lehet ezt azért sokféleképpen értelmezni...

Én sem vettem fel CHF hitelt, hanem felvettem még a kedvezményes forint alapút 6%-on (2002).

Nekem is magyarázták, hogy ne fix kamatozásut válasszak, hanem évente legyen felülvizsgálva, mert az infláció csökken és amúgy is nemsokára EU tagok leszünk, meg euronk lesz.

Mondtam , nekem a 6% korrekt (habár anyámék 69-ben 2%-os kamatozású 20 éves hitelt is soknak tartották anno, hát igen a mai nyugdíjas korosztályt nem véletlenül hívom én (is) aranygenerációnak) és a leghosszabb kamatperiódust kérem rá.

Másrészről "hála" az mszp-nek a magyar lakosságtól megvonták a kedvezményes forintalapú hiteleket és mivel jó magasan tartották a forint kamatokat tényleg nem volt racionális magyar devizában eladósodni.

Viszont a bankokat meg engedték kartellezni, mert nem volt korrekt bank, mind ugyanazt a mocsok konstrukciót árulta, ahol a nyereség csak az övék volt, a kockázat meg mind az ügyfélé. De nem volt más.

Effektíve mégiscsak a politikai elit bűne volt az egész (a magasan tartott kamat, a banki kartell stb.stb), akiket meg mi választottunk- az elbutított társadalom. Tehát logikus az is, hogy a tücsök módjára élő devizahiteleseket most kimenti a társadalom egésze, azok is, akik soha nem vettek fel hitelt.

És lehet, hogy jobban is járunk hosszú távon, mintha hagynánk a társadalom peremére vetni sok százezer honfitárunkat, akik a lepusztultság, vagy bűnözés útjára lépnének.

Hosszú távon persze nem jó az az üzenet sem, hogy tücsökösködjél, élj jól, ha meg vmi rosszul sül el, majd az adófizetők kimentenek...