Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Ibiza Előzmény: #695852

bankok bepróbálkoztak..nem jött be nekik..

Az alkotmánybróság megalapozta a sztem egyetlen elfogadható megoldást a devizahiteleknél..minden devizahitelt át kell alakítani forinthitelre..azon az devizaárom amikor a hitelt folyósították..ha valaki 200 vagy 210nél vett fel chf hitelt akkor miért kellene 160nál mentegetni..A bankokkal nyílván megegyeztek a mostani magasabb devizaárak pedig jó irányba befolyásolja a bírkát.. és csak a lakáshiteleket kell átalakítani..a fogyasztási hiteleket is de azt napi áron..nem kötelező új autóval villantani a gyökérnek..vagy luxusútra menni..nem baj ha elveszik az autókat vagy a jelzáloggal terhelt ingatlant..ez fegyelemre tanít és élénkíti a piacokat.

A devizahitelek forintosítása azért kell mert az ország devizában eladósodottsága magas..ezért (is) csinálják alacsony kamatokat és ehhez képest magasabb államkötvény kamatot..ha sikerült átkonvertálni forintra, utána lehet játszani a Forintárfolyammal..ha forintban járnak le követelések addigra lenyomni Forintot..amikor eurban akkor megerősíteni..

Tarok attól valamennyire megpróbálják a sokkszerű forintleértékelést..350-380 forintra..nem szeretném..ez versenyképesség növelés akarna lenni..én nem hiszek benne...nálam a forint normál és elfogadható ára a 275-285.. itt már megéri exportálni és az import is elfogadható árú (ami az export alapja, mert kb 50-60%-a exporttermékek import tartalma)..nem versenyképes az az exporttermék aminek csak a 350 ft ad versenyelőnyt..és nem elég a 280as eurár plusz az "ellenfél" szállítási és egyéb költsége. Persze azonos szinten kell az exportot támogatni..mind az azonos importterméket. Ha exporttámogatott eus termék jön be arra nekünk is kell kérni expottámogatást..ha nem adnak akkor lefölözni...keményen..mert akkor nem tisztességes a verseny.

Az exportunknak minél magasabb szintűen feldolgozott termékből kellene állni..én nem engedném az élőállatot kivinni..egyrészt kínzás..másrészt a vágás és a feldolgozás a tárolás a szállítás..munkakelehetőségeket ad itthol.