Re: hencinek
Ibiza Előzmény: #694449megint jó cuccost kaptál..nem egyszerű követni amit írsz..
A világ dolgai alapból nem bonyolultak..a feltett kérdések is azonosak..Én vettem a fáradságot egy saját világkép kialakítására..barátokkal hosszú évek és hosszú beszélgetések során alakult a világképem..vitákban edződött és csiszolódott.. folyamatosan alakul..de inkább már csak finomodik..nem vagyok vallásos (a vallások értelmében) de legkevésbé materialista..mert a tapasztalásom kizárja a csupán anyag- és evolúciós elméletek alapján működő világot...érteni vélem a természetet..rengeteg időt töltöttem a megfigyelésével..már 2 évesen órákig elnéztem a bogarakat darazsakat a virágokon. Talán nem véletlenek az állatos hasonlataim, jelzőim..mert nálam az ember is csak egy faj..a természet palettáján.
Büszke lennék? nem gondolom..mert nem kifelé élek..hanem a mikrokörnyezetem felé..ettől még nyitott vagyok kifelé..csak nem érdekelnek a külsők véleményei..ami nyílván nem is lehet pontos hiszen nem ismernek teljesen..tény ismerem értékeim, képességeim..naponta tanulok..pontos vagyok és kemény..de nyitott és laza...az életem,életmódom életstílusom és a munkám ezeknek a tulajdonságoknak pont megfelelő..ezért jól érzem magam a bőrömben.
A zsidókról ha már ennyire firtatod:
- a zsidó üldözés nem nagyobb esemény mint más népek üldözése vallási származási vagy bőrszín alapján. Ettől visszataszító a zsidók saját szenvedésüket a világ bűnének kiáltják másokét elbagatelizálják..és azt gondolják bármilyen pénz amit mások sérelmeire költenek az az övéket csökkenti.
- A zsidókat ért szörnyűség miatt nekik kellene a leghumánusabbnak és a hátrányos megkülönböztetés elleni legharcosabb népnek lennie..de nem ez van..
- ne mérjünk már kettős mércével..ha turullal huszárruhával..vagy egyéb magyaroknak fontos dologgal simán lehet viccelődni akkor egy haszid zsidó nevetséges cuccán is kell tudni nevetni...mert lássuk be nem egy praktikus vagy divatos viselet.
- nagyon szomorú dolog a zsidó üldözés..de nem én voltam nem is érzem felelősnek magam érte..és kikérem magamnak bárki is az én nevemben bűnösnek nevezzen...vagy adópénzemből 1 Ft-ot is valamiféle kárpótlásra fizessen..vittek itt el magyart málenkíj robotra..küldtek biztos halálba a háborúban.. vittek cigányokat is nem csak zsidókat táborokba..svábokat magyarokat telepítettek ki be..
- nekünk azt mondják lépjünk már túl a múlton..ne trianonozzunk erdélyezzünk..nézzünk előre..ezt tudom a zsidóknak is javasolni..tegyék le a múltat..tanuljanak belőle és legyenek jobbak mint mások..és talán szerényebbnek kellene lenni..