Re: nincs cím
ikszf Előzmény: #688763Ott volt a TRY... rengeteget gondolkodtam rajta. Centire működött a technikai elemzés.
Beindult december óta egy pánikszerű mozgás, török jegybank makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy nem emelnek kamatot. Végül interveniáltak és jött a HÍR, hogy rendkívüli jegybanki ülést tartanak. Maga a jegybank hozzáállása gyökeres fordulatott hozott, ami a piaci reakciókban is látszott: pánikszerű erősödés a jegybanki döntésIG. De csak éppen az első értelmes mozgóátlagig (ami korábban is tolta felfelé pontosan) (3,08)
A döntés megszületése után további pánikszerű erősödés, pontosan a következő értelmes mozgóátlagig. A decemberben történt megindulás óta ez volt az első érintés, várható volt egy heves reakció ott. (2,97)
Másnap jött is a hirtelen erősödés éles visszakorrekciója, éppen a megfelelő fibo szintig (3,15)
Persze ez utólag okoskodás (de pontosan ezeket a szinteket figyeltem előre is).
Az egészből azt akarom kihozni, hogy pánikban egyértelműbbek a technikai jelzések.
Ehhez képest ha van egy nyugodtan mozgó instrumentum, ott minden egyes fibo szintnél megáll az árfolyam gondolkodni, nem működnek a szélsőségek, mozgóátlagokat oda-vissza körbetáncolja az árfolyam, halálra szivatják egymást a szereplők.
Nem hibáznak annyit a piaci szereplők, racionálisabbak, megfontoltabbak. A pókerben is az a lényeg és gyakorlatilag minden 1:1 elleni játékban, hogy hibára kényszerítsd a másikat. Szerintem pánikban, eufóriában sokkal több a hibázás, sokkal több az emocionális döntés, ami nem jó.
De aki a másik hibájából keres, annak jó, hogy az ellenfele emocionális döntést hoz.