Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: A pápa most kinyúlt a határokon túlra

prospero Előzmény: #680286

Nincs bennem félrevezetési szándék. Lehet, hogy katyvasz van, de akkor beszéljük meg.

Nem tudom fentebb leírtak mennyiben cáfolják amit mondtam: a keresztények hite szerint Istennel való napi kapcsolat - párbeszéd- kérést imádság által illetve annak meghallgatása Isten által és a kérés teljesítése - akár a Szent Léleken keresztül ahogy mondod - csakis Jézus Krisztus áldozatára való tekintettel elérhető az ember számára... le is van írva 5. pontban... szent lelket csakis azok kaphatnak az újszövetségben, akik a Jézusban való hitben keresztelkednek meg.

De van úgy, hogy egy nem hívő ad hoc imádkozik Istenhez és kérését meghallgatja az Isten, azt nem Jézus áldozatára való tekintettel teszi-e meg...- mégha az illető nem is hívő? Azért mert Jézus mindenkit megváltott... élőket és Jézus halála előtt élőket, Jézus előtt megholtakat és Jézus halála utáni holtakat, minden embert, még a homoszexuálisokat is...de csak akkor, ha még életükben elfogadják ezt a megváltást.

Számomra továbbra is az jön le: keresztény ember számára Istennel való közvetlen kapcsolat saját érdemeidért nincs... amit írtál - Szent Léleken keresztüli napi kapcsolat is szintén csak Jézusra való tekintettel, Jézusban való hitben - elérhető az ember számára...

Keresztények hite szerint nincs más út Istenhez, csakis a Jézus megváltásában és feltámadásában való hit....

Lukács 11, 9-13 szerintem a hitre való jutásra vonatkozik... aki kéri, hogy hitre jusson Jézusban, megadatik neki a megtérés, az megkapja a Szent Lelket...Jézus érdeméért...

Isten jelenlétében bűnös ember nem bír megállni lsd. mi történt az Édenkertben - csakis, ha Jézus felemeli szavát érte... hasonlóan Isten rá való tekintettel hallgatja meg az imádságát még a nem hívőknek is... de ez nem közvetlen kapcsolat....kellett hozzá a közvetítő: Jézus ... mert Isten a kiüzetéskor megszakította kapcsolatát velünk, de már akkor megígérte, hogy el fog jönni Egy aki miatt mégsem lesz az ember teljesen elveszett - ha hisz az Egy, azaz Jézus általi megváltásban...