Regisztráció Elfelejtett jelszó

hehe

Kissherceg

Képzelt riport egy hazugságfesztiválról

Riporter: Miniszterelnök Úr! Ön arról beszélt, hogy "ma ismét közénk lövetnének" azok, akik 2006-ban "puskákkal vadásztak ránk a pesti utcán". Pontosan hol volt Ön, amikor Gergényi legényei a Fidesz rendezvényéről távozó ünneplőkre támadtak?

Miniszterelnök: Egy páncélozott luxusautóban, néhány kilométerre az események helyszínétől. A testőreim tanúsíthatják.

Riporter: Gondolom, a támadásról hallva azonnal visszafordult, és szólt a többi fideszes vezetőnek is, hogy a jelenlétükkel védelmezzék az ártatlanokat.

Miniszterelnök: Ezt a feladatot Révész Máriuszra bíztuk. A nemzet színét-javát mégse dobhattuk a tűzvonalba!

Riporter: Mit tart nehezebb és hősiesebb feladatnak: a kommunista rendszer ötvenhatos megbuktatását vagy a rezsi tíz százalékos csökkentését?

Miniszterelnök: Dicsőség a hősöknek, de attól tartok, hogy az igazán kemény és embert próbáló küzdelem csak most kezdődik. Annyira elszántak vagyunk, hogy ha '56-ban mi vívjuk a szabadságharcot, biztos, hogy Moszkváig kergetjük az orosz tankokat, de a rezsi csökkentése nem lefutott meccs. Csak a Békemenet szilárdságában, trafikjaink sokaságában és a polgárok kapzsiságában bízhatunk. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Riporter: Mit szól Miniszterelnök Úr az MSZP és az Együtt-PM vezetőinek ahhoz a vádjához, mely szerint Ön felrúgta az előzetes megállapodást, és az október 23-ai ünnepet adott szava ellenére arra használta, hogy bírálja az ellenzéki összefogást?

Miniszterelnök: Lárifári, barátocskám! Mesterházyt és Bajnait érdekes módon cseppet sem zavarta az, amikor ugyanilyen trükkökkel meg hazugságokkal kormányzati pozícióhoz juttattam őket. Ne most kezdjenek érzékenykedni!

Riporter: Jelenleg nem az Ön személye és módszerei azok, amelyek akadályozzák a baloldali ellenzék összefogását?

Miniszterelnök: Demokratikus összefogás nem valósulhat meg demokraták nélkül. Márpedig magamon kívül jelenleg más demokratát nem ismerek.

Riporter: Ön mit tart fontosabbnak: a rezsicsökkentést vagy a demokráciát?

Miniszterelnök: Szenvedélyes, hitvalló demokrata vagyok, aki tudja, hogy rezsit csökkenteni igazán csak demokráciában lehet. A rezsi elleni háborút csak a demokraták tudják megnyerni. Fasizmus még soha nem vezetett alacsony rezsihez.

Riporter: Miniszterelnök Úr! Kuncze Gábor elvesztette az állását a Klubrádiónál, miután az október 23-ai rendezvényen Gyurcsánnyal együtt nyilvánosan kritizálta az Ön és Mesterházy Attila között létrejött szövetséget. Kommentálná az esetet?

Miniszterelnök: Biztos vagyok abban, hogy a két esemény közt nincs összefüggés. Kuncze remek rádiós, akinek magam is nagy élvezettel hallgattam a műsorát, amíg azonban a Klubrádió igazgatójáról nem derül ki, hogy kapcsolatban áll a Fidesszel, el kell fogadnunk a tényt, hogy ez egy szimplán szakmai döntés volt.

Riporter: Nem volt rossz érzés, hogy az október 23-ai rendezvényen az első sorokban sikoltozó nyugdíjas rajongólányok nem az Ön, hanem Gyurcsány Ferenc beszéde alatt kerültek extázisba?

Miniszterelnök: Nézze, én kapus vagyok, nekünk mindig kevesebb nő jutott, mint a mezőnyjátékosoknak, és én már évekkel ezelőtt elfogadtam ezt a helyzetet. Arra törekszem, hogy javítsam a megítélésemet, az a tapasztalatom, hogy a buli végén, amikor már mindenki nagyon berúgott, a hozzám hasonló alamuszi figurák nagyot tudnak szakítani. Csajozni két módon lehet: karizmával, vagy azzal, hogy észnél vagy, és végig józan maradsz.

Riporter: Lát-e fontosabb feladatot mint a rezsidémon legyőzése?

Miniszterelnök: Az én pártszövetségem megosztott ebben a kérdésben. A démontól természetesen mindannyian félünk, de a költségvetés helyzetét elnézve nem tudjuk, mit kéne mondanunk. Legújabb szövetségesem, az MSZP viszont 30-40%-os csökkentést is megvalósíthatónak tart, így ha győzünk, a kormányprogram rezsiről szóló részét ők írják majd. Felkészült szakemberek, tulajdonképpen nem is értem, hogy miért van külön listánk. És miért van külön pártunk? Ön érti ezt?

Riporter: Miniszterelnök Úr, válaszolna a kérdésemre?

Mesterházy: Nem vagyok miniszterelnök. Még nem.

Riporter: Ön az, aki nem volt képes október 23-án Gyurcsány Ferencet szembesíteni azzal, hogy milyen pszichopata játékot űz? Ön volt képtelen arra, hogy lemenjen a színpadról, amikor Gyurcsány hívei magába próbálták fojtani a szót, de nem tudott két bővített mondatban visszavágni sem, és azt mondani, hogy "1. Nem lehet egy olyan emberrel összefogni, aki még egy rendezvény erejéig sem képes tartani a szavát. 2. Ha Gyurcsány tényleg egységes baloldalt kíván, és tényleg nem akarja, hogy szétaprózódjanak a szavazatok, akkor legyen szíves, lépjen vissza, a Fidesz kétharmadáért ugyanis elsősorban őt és hű szövetségesét, Kuncze Gábor egykori SZDSZ elnököt terheli a felelősség."

Mesterházy: Lényegében véve jól összefoglalta.

Riporter: Köszönöm a beszélgetést!

Mesterházy: Én köszönöm a lehetőséget, és minden jót kívánok a kedves olvasóknak!