Re: nincs cím
Sumér harcos Előzmény: #674903érdek nélkül hitte,tisztelte-magyarul mondhatjuk bálványozta is:)
de valószinűleg...hiszen az tuti,hogyha Moldovát 50évre lecsuknák,akkor is igy gondolná,kitart köpönyegforgatás nélkül az elvei mellett.....ez pontozható:)
Kádár személye.......
ez minden Magyar család szemszögéből nézve más.....
és még szinte évtizedenként is változott....más volt a megitélése az 50-es évek végén és más mondjuk 1977-1985 között.
akitől 1957-ben elvette a földjét...
mástól még 1959-ben is.....ezen családok biztosan "szerették".
1974-ben szabadult utolsó 56-os is "szerethette",meg még neki a gyereke is.
vagy aki nem mehetett egyetemre,mert az apja reakciós volt,egészen ...1968-1970ig,akkor később ezeket Mosonmagyarováron hagyták lediplomázni,35-45évesen-később még vkiből komoly gulyáskomcsi elvtárs is válhatott rá 10évre-ezt már engedték a lazulásban.
ugyanez a 70-es évek elején vicc kategoria- a gebin(aranybánya volt)-hagyták-aztán sutty lecsuktak néhány ezer gebinest egy tollvonással 2évre.
vsz.ettől függetlenül,állitom,hogy ennek az országnak a lakosság létszám arányában(uj tv-uj zsiguli-üdülés mindenkinek,karácsonyi bulik,mindig munkahelyi bográcsozás,-az nem épitett,aki nem akart,nem volt áfa,egy iparos-maszek saját maga könyvelt,annyira egyszerű volt) nézve 1983-ban ment a legjobban az elmúlt 60évben.Ez pedig bizony kicsit viszás részemről,de éppen a gulyáskomcsikádár időszak.
tehát ,én úgy érzem a jobb-baloldal én vagyok;)