Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

prospero Előzmény: #674398

Úgy érzem kicsit alulértékeled az ideológia szerepét.

Mindenhez kell ideológia, különben nem tudod elfogadtatni az emberekkel a döntéseidet, még a legegyszerűbb háztartási döntésekhez is. Társadalmilag érzelmi és racionális azonosulásra is szükség van, ezt pedig az ideológiákon keresztül üzent értékek közvetítik feléd.

Hogy egy példát mondjak. egykulcsos adó. baloldali ideológia szerint a progresszív adózás igazságosabb mert a gazdagoktól többet vesz el és támogatja a társadalmilag egyenlőbb jövedelemviszonyokat. Jobboldali narratíva szerint: az egykulcsos adó igazságos, mert minden jövedelemből egyformán vesz el, jobban támogatja a gazdasági növekedést, ami mindenkinek segíthet a felzárkózásban. Tegyük fel, hogy egykulcsos adó vesztes vagy. Az intézkedés elutasítása vagy támogatása nagyban fog attól függeni, hogy tudsz-e azonosulni azzal, hogy értékrendedhez közelebb áll-e a jobboldali állítás. Ha igen, akkor úgy gondolhatja az egykulcsos vesztese, hogy most vesztett ugyan, de legalább viszonylag biztos, hogy a jövőben is csak 16%-kal fog adózni akkor is ha a gazdasági növekedés miatt nő a jövedelme és annak ellenére támogatja az intézkedést, hogy ez a pénztárcáját jelenleg negatívan érintette. Ha pedig a baloldali narratíva áll hozzá közelebb, akkor is elutasítja az egykulcsos adót, ha konkrétan annak nyertese.

Te nem tudsz azonosulni a Fidesz ideológiájával ennyi a problémád.

"Te most vagy azok közé tartozol akik még hisznek a mesékben, vagy a fogyatékosok közé. Máskülönben nem hagynád figyelmen kívül a lakosságnak azt az 50% feletti részét akik nem akarnak sem benneteket, sem a többi pártot egy választáson."

Félreértések elkerülése érdekében: nem vagyok Fidesz tag. Szimpatizáns vagyok de nem is a Fideszé, inkább a kormányé.

Aki hisz a mesékben vagy fogyatékos az nem én vagyok. Én a valóságot látom. A valóság pedig az, hogy jelenleg a bizonytalanok azért bizonytalanok, mert nincs képviseletük. Nincs számukra alternatíva. Ha lenne akkor ugye a bizonytalanok már nem is lennének bizonytalanok.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a jövőben ne lehetne megszólítani a bizonytalanok tömegét. Én azt állítom, hogy most nincs alternatíva. És a jelenlegi helyzet nem jelenti azt, hogy a Fidesz mindig volt, lesz és lenni fog.