Re: nincs cím
Borska Előzmény: #674320short poziból írom, tehát van némi lelki háttere a dolognak :)
-makró szinten, a véleményem szerint meglehetősen pártatlan és kíváló elemző Zsiday cikke mindent összefoglal : http://zsiday.hu/blog/magyarorsz%C3%A1g-rosszabbul-teljes%C3%ADt
ehhez szinte semmit sem kell hozzátenni, fölösleges ideológiákat gyártani,propagandát hirdetni
( maszek véleményem, hogy Mo vezetése valóban polgárbarát, és igyekszik " szavazatért vagy nem azért " de az emberek világát anyagilag élhetőbbé tenni,őrizni a polgári és keresztény értékeket és a monopól kizsákmányolást megszüntetni, csökkenteni az uzsora és a carry terheket, de ez nem piacbarát, és ezzel le is írtam mindent,utalva itt a kiszámíthatatlan környezetre, az ad hoc módon történő ötletelésekre....)
-vállalati szinten , ahogy én látom
otp ukrán kockázat, deviza hitelezés kockázata ( a kormány levágja az aranytojást tojó tyúkot ) , belpolitikai kockázat,a bank lassan elveszti vonzó mivoltját és hullócsillag mivoltja folytatódik a befektetések kék egén
mol horváth kockázat, USD/HUF árfolyam kockázat,a norvég alapból való kikerülés terhe, brutális lehúzó tényezők
richter franko kis cég!!! ügyes vezetés és innovatív szemlélet, a kosárba való visszakerülés nagy fegyvertény (de , apró adalék, ha beindul egy korrekció, akkor a kosarat is szétadják, és az alapokból történő kp kivét betehet a richternek is, míg ha nincs nagy nemzetközi kitettség addig látható mint pl pár kispappírnál nincs eladási hullám, aki belevett az benne üldögél, hogy ez jó vagy rossz azt mindenki maga tudja, de tán nem okoz nagy forgalmú esést )
matáv hm,hm számomra ez a fekete ló, indexből ki, egy apró kapaszkodó a szárnyrakelt avagy éledező felvásárlási pletyka (szerintem hóóót alaptalan) :(
vagyis : az a kijelentés hogy Magyarországot életveszélyes lenne shortolni számomra némiképp mosolyogtató
alapjaiban elgondolkodtató hogy az idestova 5éve tartó nemzetközi hegymenet alatt a bux mit tudott felmutatni, mi van ha fordul a szentiment? mi lesz ha a tudatos huf lavírozás túl lépi azt a határt és beindul a lavina? mert közel járhatunk a kritikus tömeghez