Re: nincs cím
Ibiza Előzmény: #670223fórumokon vitatkoznak van vagy nincs benne.. a lényeg akkor megy be a por ha terepen soxor cseréled az objektívet..ami azért nem túl gyakori..ha még is, akkor van a kézitisztítás üzemmód amikor kinyitja a szemét.. veszel egy levegő sprét (conrádban vagy elektromos boltokban kapható szűrt tiszta svájci levegővel) és kifújod..vagy a nagymama beöntőjével bepumpálsz.. A filmes Canonomban sem volt, egyszer kifújtam szájjal..
Szerintem nem sok üzemmód kell. Kell egy automata..a bolondbiztos.. amikor utazáskor esküvőn vagy ballagáskor csak kattogtatsz a gép meg teszi a dolgát.. egy kézi állítós..amikor a te szád íze szerint beállítod..ezzel művészkedhetsz.. és a gépeken vannak a tematikus beállítások..tájkép esti portré..ezek jól használhatóak...
jó ha tud videót a gép..
a vaku legyen kikapcsolható (pl ha buszból fényképezel) automata meg vörösszemes.
a tartalék akku az nagyon jó.. mert úgy is akkor akar lemerülni mikor jó témák vannak.. hiszen a gyerek meg az asszony egyből visszanézi a képeket..
A gyors és kellően nagy memóriakártya az fontos.. ne korlátozzon semmi a szórakozásban..bosszantó ha a lassú kártya miatt állandóan várni kell...feldolgozás..én 5Mp-nél nagyobb képeket nem csinálok csak ha tudom ki akarom nagyítani nagyra..
Akkor jó ha össze lehet kötni a fényképezőt tévével pc-vel..de ha laptopodon van kártyaolvasó akkor mind egy...de öregek jobban szeretik tévén nézni..
Én vettem a gyári mellé egy 18-200as tamront..ez jó ha utazol mert sok helyen csak pénzért fotózhatsz..így meg kellő távolból is jó képeket tudsz csinálni..még mielött kiszúrnak. meg egy 60-300ig-ot..ezt állatokhoz használom..
A gyakran használt objektívhez érdemes venni egy objektív védőt de fotósok inkább egy sky szűrőt használnak védőnek plusz még a képekre is jó hatással van.
Nekem van egy kompakt Sony-m is a nagy mellett..dsch55.. mert nem mindig kényelmes a naggyal fényképezni..ezek is sok mindent tudnak..még videót is..asszonynak van egy olimpusza gyorsabb mint a sony..pedig gyors kártya van benne..