Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: A pápa most kinyúlt a határokon túlra

Netmaster Előzmény: #667753

Amit linkeltél, legfeljebb arra bizonyíték, milyen káros az emberi tudatlanság és butaság. Szerinted miért döntetének így a leendő szülők? Talán azért, mert attól félnek, így a gyerekük nem lehet boldog az életben? Nem élhet "normális" életet? Hiszen az egyetlen lényegi különbség, hogy nem egy ellenkező nemű partner személyében fogja megtalálni a társát az életben. Tudom, persze van egyéb is, hiszen az ún. homofóbok miatt (ami szerinted teljesen normális jelenség az egymás elfogadása helyett) az élet számos területén fogja őket hátrány érni, csak azért, mert melegek. És ez a társadalom felelőssége, nem a homoszexualitásé.

Tessék, egy példa: http://hvg.hu/vilag/20130927_A_toryk_nem_toleraljak_a_meleg_kepviselok

De nézzünk egy másik tulajdonságot, a balkezességet:

"A balkezeseket évszázadokon keresztül megbélyegezték és csodabogárnak titulálták. A bal kéz használata a XX. század első felében még szégyennek számított. Az iskolába került diákokat egytől egyig a jobb kéz használatára kötelezték, azaz meg kellett tagadniuk domináns kezük használatát. Az átállítást valószínűleg az a társadalmi előítélet is mozgatta, mely szerint a balkezes ember abnormális, csökkent értékű, fogyatékos. A szülők az emberek megvetésétől féltek, nem is annyira magukat, mint inkább gyermeküket féltették, hogy gúny tárgyai lehetnek. A legtöbb esetben a tanulóknak hátra kellett tenniük bal kezüket, ha nem engedelmeskedtek, körmöst kaptak. „Használd a szép kezed!” – hangzott a pedagógusoktól a sokak által ismert mondat."

Vajon száz évvel ezelőtt hány szülő vetette volna el a "balkezesség génjével" születendő gyermeküket? (függetlenül attól, létezik-e ilyen gén) És velük sem kellett volna foglalkozni, mert aberráltak, eltérnek a többségtől? Milyen tulajdonságot szedjünk még elő, ami alapján meg lehet bélyegezni a többségtől eltérőket? Mondjuk a vörös hajszínt? Elvégre az emberek alig 2%-a vörös hajú, az nem lehet normális.

Egyébként szememre hányod, hogy homoszexualitással foglalkozó cikkeket linkelek, ez így nem igaz, csak olyat linkeltem eddig, ami valláshoz is kapcsolódik (kivéve, ha épp valami érvet akartam alátámasztani, a fenti hírt csak ezért linkeltem). Örülök, hogy te nem akarsz a "****k" ellen harcolni, vannak elegen, akik igen. És azoknak a gyerekeknek, akik homoszexualitásra hajlamosan születtek, szembe kell nézniük, és együtt kell élniük a másságukkal, ahogy a szüleiknek is. Ide se a téma agyonhallgatásával, se a lehalálosbűnözéssel nem fogunk eljutni. Tudom, hogy ez téged nem érint, és nem érdekel, örülj neki. Másoknak sem választás kérdése.

Végül bónusznak még egy "aberráltak" elleni nemfóbia az egészséges többségtől: http://www.origo.hu/itthon/20130829-tiltakozik-szilvausvarad-lakossaga-a-fogyatekosok-befogadusa-ellen.html