Re: nincs cím
Sumér harcos Előzmény: #664233Mezey beismert hibái 1986 mexico
Önéletrajzi kötetében Mezey kritikusan vallott hibáiról.
„Az egyik nagy hibát itt követtem el, a magyar bajnoksággal. A sikeres téli felkészülés után négy nap alatt három meccset nyertünk Katarban, Ázsia és Katar ellen.. A baj az volt, hogy ezután a magyar bajnokságra bíztuk a válogatott felkészítését. Arra a bajnokságra, amely sem fizikailag, sem erkölcsileg nem képes felkészíteni egy ilyen teljes embert kívánó feladatokra... Ragaszkodnom kellett volna, hogy a bajnokságot megszakítva, legalább 6-8 hét álljon rendelkezésemre a felkészülésben...”
Mezey szerint a szovjet meccs szünetében és a talákozó után is hibázott.
„Ebben a társasában ott és akkor már nem volt tartás... Képtelenség lett volna elvárni tőlük a talpraállást. Beállni a kapu elé, nem kockáztatni, több gólt nem kapni... Ehelyett bátrabb játékra ösztönöztem őket, hiba volt...”
„A rémes szovjet meccs után újabb nagy hibát követtem el, el kellett volna zavarnom a játékosokat a városba, tombolják ki dühüket, igyanak, vagy csináljanak bármit... Nem tudtam megtenni, már túl sokan figyeltek bennünket...”
A kapitányi összegzés is beszédes.
„Bukásunk törvényszerű volt, akkor is az lett volna, ha nem követünk el semmilyen ballépést. Egy tönkrement világban lehetetlenné válik bárminemű egyedi kísérlet a sikeres kitörésre..."
Negyedszázada hiába várjuk a kérdésekre a választ, de egy biztos: Mexikó óta igazán egy kérdés foglalkoztatja a sportszerető közvéleményt: mikor tapsolhatunk újra világversenyen a magyar nemzeti tizenegynek.