Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: spekuláció

foreverblue Előzmény: #663424

"Ez a beszélgetés a pörből indult ki, abból a pörből, amelyet én személy szerint egyrészről komolytalannak, másrszéről rendkívül károsnak tartok, mivel önös célokból akar valaki a közösségnek kárt okozni, ugyanis ez nyilván nem szólhat komolyan arról, hogy az állam fizessen, ez csak arról szólhat, hogy lejárassa az államot. Azzal pedig én hivatalból nem tudok egyetérteni."

milyen közösségi kárról beszélsz? szerintem beszéljünk a kpjegy tulajdonosok káráról..hagyjuk ezt a spekulációs badarságot..mindenki spekulál, az államnak nem kellett volna bevezetnie ezt a moslékot a tőzsdére ha csak nem abból a célból, hogy lenyomja az árat majd állami strómanok fillérekért felvásárolják a szerencsétlenektől tudván, hogy majd ők fel fogják tudni használni. Miért is spekuláns az aki a kptv.-ben bízva , jogállamban lévén azt hitte, hogy magyar állami ingó,ingatlanon számítják be a jegyét? Egyáltalán nem az. Az államnak mint kibocsátónak igen is kutya kötelessége a kptv.szerint folyamatos felhasználást biztosítania. Amit te írsz kicsit demagóg, ilyen termék a világon nincs ahogy a világon sincs olyan pénzügyi instrumentum amelynek nincsen lejárata. Hol hallott ilyen a világ? Abszurd az egész. A valódi spekulánsok azok voltak aki a jegyből szépen szállodákat, cégeket vettek fillérekért nem az a spekuláns aki vesz a BÉT-en egy terméket amely mögött állami "jótállás" áll..hiszen ha ez nem így van akkor az megtévesztés és mi helye a BÉT-en. Pontosan azt tartom károsnak, hogy a valódi kárpótóltak semmit sem kaptak a jegyeikért ahogy most sem. Az igazi spekuláns a tőzsdén kívüli kpjegy tulajdonos. Én szurkolok a felperesnek és ha nem lesz sikeres itthon egy per akkor a nemzetközi jogorvoslatban. Azt, hogy te szubjektív véleményed szerint komolytalan a per az egy más kérdés, ebben a kicsit birka társadalomban pont ezért nem mozdul semmi mert egyrészt nincs jogbiztonság másrészt meg mindenki így gondolkodik, hogy minek. A legjobbakat.