Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: spekuláció

Előzmény: #663193

"Abban azonban egyetertek, hogy nem erdemes az allam ellen spekulalni, de akkor most karpotjegy tulajkent en ellene vagyok vagy mellette, ha bizom abban, hogy csengetni fognak? :)"

Az, hogy bízol abban hogy fizetni fog, az teljességgel rendben van, hinni a templomban és a tőzsdén kell. Semmi gondom nincs ezzel, ahogy azzal sem, ha azt hiszed, hogy névértéken is fizethet az állam :)

A gondom azzal van, amikor perrel fenyegetik meg az államot a spekulánsok, mert az igen komoly aránytévesztés, arról nem is beszélve, hogy ez komoly tárgyi tévedés is egyben, legfőképpen azért, mert nekem az az érzésem, hogy ez már megint egy kis sz@rkavarás, hogy még mivel lehet fikázni Magyarországot.

Ez a beszélgetés a pörből indult ki, abból a pörből, amelyet én személy szerint egyrészről komolytalannak, másrszéről rendkívül károsnak tartok, mivel önös célokból akar valaki a közösségnek kárt okozni, ugyanis ez nyilván nem szólhat komolyan arról, hogy az állam fizessen, ez csak arról szólhat, hogy lejárassa az államot. Azzal pedig én hivatalból nem tudok egyetérteni.

(BTW: "A lap pénteki számában ismertetett adatok szerint míg júniusban – a trafikrendszer indulásának hónapjában – 1,025 milliárd szál cigarettát értékesítettek a gyártók [...] A csökkenés az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest is jelentős, tavaly júliusban 1,3 milliárd szálat adtak el." Tehát ez az adat kifejezetten cigaretta szálról szól és ez az intenzív csökkenés már jóval a trafikrendszer ELŐTT megkezdődött méghozzá ~22%-al, inclusive azt a júniust is figyelembevéve, amikor számosan betankoltak júliusra, és ennek köze nincs a dohányipar egészéhez, ahol például a vágott dohány iránti érdeklődés megnövekedett. Pipadohányt meg eddig is csak marginális helyen lehetett kapni, így például arra nézve a trafikrendszer akár még előnyös is lehet.)