Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #663135

Nézd, végig azt hangsúlyoztam, hogy nem egy tárasház építése lenne a szándékom, mert ha ennyi pénzt áldoznék egy másik ingatlanra, akkor inkább építenék, de biztosan nem költöznék be egy társasházba.

Ha pedig társasházat akarnék építeni, akkor nyilván keresnék jó ár/érték arányú telket, amelyen eladnám mind a négy lakást, oszt utána megint csinálnék egyet - de én nem vagyok építési vállalkozó és nincs is kedvem ezzel foglalkozni.

Egyébként, minden csak ár kérdése, ha a telek ezeken a helyeken van, legyen mondjuk 30 milla, vegyük a 130.000 HUF nm árat 400nm/4db 100 nm átlagú lakással csak a példa kedvéért, akkor az 82.000.000, ha azt mondom, hogy 250.000 Ft/nm áron kínálom az ingatlanokat, akkor az 100 milla.

Sok mindent lehet ebben az ügyben tenni, ha valakit ez komolyan érdekel és foglalkoztatja, engem annyira nem izgat fel, ha ilyenben gondolkodnék, akkor megkeresném az ismerősömet, aki ezzel foglalkozik és megfinanszíroznék egy ilyen bulit. De hogy nem költöznék bele, az bizonyos :) Akinek van pénze egy négyszer akkora ingatlan felhúzására, az nem fog negyedakkorába költözni.

De szerintem ezt túltárgyaltuk, mert ez csak egy felvetés volt arra nézve, hogy én miért nem nézegettem tovább a felső szinten lévő, penthouse jellegű lakásokat.

Egyebekben, pont itt jöttem rá arra a hülyeségre, amivel szinte minden ingatlankereső küzd, azzal, hogy nincs lehetőség "legfelső szint" kiválasztására, ennek okán a belvárosban, ahol az épületek jelentős része lapostetős - egyszerűen eszméletlen meló annak a kikeresése, hogy mi van legfelelül, hiszen a 4-8 szintes épületek között széles szórás van. A tetőtér és a legfelső szint pedig nem ugyanaz a fogalom. És ennyi az egésznek.

De mondom, lényeg a lényeg, amennyiért olyat lehetne venni, ami tetszene, ahelyett inkább építenék egy kétszer akkorát kerttel együtt és még költeném másra is a pénzemet.