Re: nincs cím
Előzmény: #661791Csak csendben jegyezném meg, hogy amikor annak idején én megjegyeztem, hogy valójában csak az önkormányzatokból él a cég, mert hitelintézetet játszik a fizetésképtelen önkormányzatokkal: akkor úgy le lettem ordítva errefelé, hogy "micsoda s@ggfej vagyok, nem látom a számokat, hogy az önkormányzatok marginálisak a bevételek között", hogy ihaj csuhaj - de nem igazán emlékszem azokra, akik kiálltak volna mellettem, hogy "bizony, nagyon kockázatos a cég, mert ezt játssza".
Nem csak a cégvezetés játszott akkoriban, hanem akkoriban éppen az volt a trendi, hogy "ORBÁN VISZI CSŐDBE A CÉGET!", "LÁZÁR AKARJA KIFOSZTANI!", mert egyébként tök jól működne a cég, nyereséges lenne, satöbbi, satöbbi, satöbbi... én már akkor szóltam, hogy a kinnlévőségek nem igazán vannak pariban az adóssággal, de akkor is le lettem ugatva, de senki sem emlegetett hasonló dolgokat, hogy valami nem stimmel a céggel.
Most pont ennek az ellenkezője zajlik.
Egy ideje már emlegetem, hogy "még a végén megcsinálják", és úgy tűnik, hogy tényleg megcsinálják: Ha a csődegyezség lezárul, akkor pont az az állapot áll elő, hogy a cég adóssága megszűnik, és a maradék ipari hulladák és trágyadomb, ami megmaradt, akár még nyereséget is fog tudni termelni - ami pedig annyit tesz, hogy a cég életben fog maradni és nyereségesen működtethető lesz.
És ezen az, hogy mindezt úgy érik el, hogy ellopták a köszvényesek több milliárdját, meg jópár cég, és egyebek milliárdjait, az egy fikarcnyit sem fog változtatni. És a legszebb az egészben, hogy mivel mindezt TÖRVÉNYESEN és BÍRÓSÁGI HATÁROZATTAL teszik meg, azért a csődbűntett és társai ÖRÖKRE lekerülnek a napirendről, merthogy a csődbűntetthez alsó hangon szükséges az, hogy a cég ténylegesen becsődöljön, azaz a szó magyar értelmében TÖNKREMENJEN ÉS FELSZÁMOLJÁK. Ha azonban a cég kijön a csődegyezséggel a csődvédelemből, akkor semmiféle ok nem marad arra, hogy bárki bármifél okból perelje a céget, ugyanis az, hogy egy cégben veszteségeket lehet elszenvedni, az természetes, de ha egyszer a közgyűlés elfogadta a csődegyezséget és ezzel egyben megadta a felmentvényt is, akkor onnantól kezdve a cég vezetését bűntetőjogilag semmifél felelőség nem fogja terhelni ebből a szempontból.
Sokat lehet tanulni ebből az esetből, mind a kívülállók véleményének változása, mind a cég működésének szempontjából, de egyelőre úgy tűnik, hogy eleddig a történetet úgy lehetne összefoglalni, hogy:
ÜGYES.