Re: nincs cím
Előzmény: #661631"Valószínű én nem értem. Tehát: hogy -állításuk szerint- hiteles legyen a részvényár ezért a saját részvény értékét (törzs, osztalék, szavazatelsőbbségi) és annak darabszámát nem veszik figyelembe a hányados kiszámításánál (nem a saját tőke). Azt én nem tudom valóban megítélni, hogy ez mennyire prudens értékelés. Gondolod ezzel vissza lehet élni?"
TE idézted ezt:
"A Társaság a jelenlegi szabályozási környezetben továbbra sem szándékozik szavazatelsőbbségi és törzsrészvényeire osztalékot fizetni, az értéknövekedést ezen részvények esetén az árfolyamemelkedés teremtheti meg."
Na ez nem így van a kiegészítő melléklet szerint, amely 20%-ot ír elő ezen címszóval. Az, hogy a nullából nem fizetnek ki, az nem érv, a valóság a 20%. Nyilván ha nincs felosztható osztalék (veszteséges a cég), akkor egyik jogcímen sem fizetnek ki, de nyilvánvaló, hogy ha lenne, akkor 20%-ot elvinnének a nyereségből.
"Na ez érdekelne, hogy hogyan tudják ezt megtenni."
Úgy hogy ezeket az adatokat nem kell a mérlegben részletezni.
"Ezek figyelembe vételével, ennek megfelelően súlyozva."
Én viszont nem. Mert pontosan tudom, hogy egy ilyen cég másnapra megszűnhet, a'la Brókernek egy vitán, vagy válás okán és akkor a hajadra kenheted az egészet, ha pont Zsiday áll fel és lép le belőle. Én ilyen kockázatot biztosan nem vállalnék fel részvényesként, mert ez pont a részvény elértéktelenedését jelentené, amivel szemben messze nem áll ekkora nyerési esély.