Re: nincs cím
lagwagoner Előzmény: #661617"akkor hogyan lehetne ennek erodáló hatása?"
Valószínű én nem értem. Tehát: hogy -állításuk szerint- hiteles legyen a részvényár ezért a saját részvény értékét (törzs, osztalék, szavazatelsőbbségi) és annak darabszámát nem veszik figyelembe a hányados kiszámításánál (nem a saját tőke). Azt én nem tudom valóban megítélni, hogy ez mennyire prudens értékelés. Gondolod ezzel vissza lehet élni?
Tehát attól, hogy jó részt nincs osztalék, nyilván a törzsrészvény (ami a kisbüfiknek is van) darabszáma az a bennfenteseknél is ott van.
"hanem a személyes haszonszerzésről. "
Ahogy eddig értelmeztem, tulajdonképpen nincs bér, és eddig nem volt osztalék a törzs és szavazatelsőbbségi részvényekre. osztalékelsőbbségi meg kevés van. Tehát én úgy látom, lehet rosszul, hogy csak a törzsrészvények áremelkedésén érhetnek el hasznot. Hogy ha Zsidayra rá esik a zongora, az már valoban kockázat. Nagy kockázat.
"mert komolytalan, hiszen annyi pénzt tolnak ki belőle, amennyit csak akarnak egyebekben anélkül, hogy abból a kisbüfi bármit is látna, mert ezek az adatok nem jelennek meg direktben a mérlegben."
Na ez érdekelne, hogy hogyan tudják ezt megtenni.
"egyetlen komoly multi se venné komolyan, mert Risk management alapján ez a cég a legkockázatosabb minősítést kapná."
Ezt el is hiszem. De egy multinak nem is lenne szüksége egy Plotinusra.
"Ez téged megnyugtatna? Fektetnél egy ilyen cégbe?"
Ezek figyelembe vételével, ennek megfelelően súlyozva.