Re: bázel esik szét
Előzmény: #656919Szoktam vala emlegetni, hogy személy szerint nekem is SOKKAL TÖBB pénzem lenne most, ha marad az előző internáci marxista terrorista bűnszervezet - ennek okán kettőnk között az a különbség, hogy a jelenlegi helyzet engem azért nem zavar annyira, mert most legalább a számok alapján rendben van az ország, mig korábban egyáltalán nem volt rendben, azaz pontosan tudható volt (legalább 2006 óta), hogy csak idő kérdése, hogy mikor lesz kevesebb pénzem.
Még csak nem is arról szólt a választás, hogy mennyivel kevesebb lesz.
A választás 2010-ben az volt, hogy kevésbé kevesebb pénzem lesz és még nagyobb sz@rban lesz az ország mint előtte volt, vagy az, hogy sokkal kevesebb pénzem lesz ha rendet raknak és esetleg nem lesz akkora sz@rban az ország.
Jelen pillanatban bejött a sokkal kevesebb pénz és az is, hogy nincs akkora sz@rban az ország, mert elkezdtünk felfelé menni. Namármost, én azzal is tisztában vagyok, hogy egy alkalmazott (-i logika) ebből jóval kevesebbet lát és jóval később lát belőle meg bármit is, mert csak a saját zsebére tud ránézni - ami nem baj -, de akkor ne akarjon ebből az országra vonatkozó következtetéseket levonni, mert az már baj.
Így születnek ugyanis azok a legendák, hogy attól jó a gazdaság, ha uzsorából épülnek az értéktelen luxusnyomortanyák, attól, hogy az import mindent kiöl és attól, hogy akkora a csoróság, hogy az emberek csak új autot tudnak adni, mert ahhoz adnak még pénzt is a kulcs mellé.
Ajánlom figyelmedbe azt, hogy Magyarország LETT VOLNA az a pilot program, amit most a PIIGS illetve Ciprus esetében levezényeltek, az, hogy ezt elkerültük az önmagában nagy dolog.
Én úgy vélem, örülni nincs minek, előre örülni nem érdemes, de az, hogy már nem kell attól tartani, hogy "mit fognak még kitalálni" mert akkora a hiány, na az az időszak elmult.
Ennek okán érdemes megfontolnod azt, hogy a saját helyzeted nem érdemes az ország helyzetével sem összasonlítani, sem párhuzamba állítani, de még csak kapcsolódási pontokat sem nagyon fogsz találni.
Ha a saját helyzetedet nézed, akkor nézzél körül Európában, és lássad meg a valóságot: Már az angolok is ki vannak bukva a bevándorlókon, ijedten konstatálják, hogy pár évtized múlva a fehérek lesznek kisebbségben(!), A germán birodalmon kívül pedig mindenhol rekordokat döntöget a munkanélküliség, mindenhol elképesztő leépítések vannak, és brutális méreteket öltött a fiatalkori munkanélküliség.
Ez az, amit az egyénnek érdemes látnia szerintem, ha a saját helyzetét szeretné elhelyezni valahová a térképen.
Egyebekben demokrácia van, nyugodtan lehet a kormány ellenében szavazni jövőre, a csodavárás mindig a vérében volt azoknak, akik a kormánytól és álam atyuskától várták a helyzetük jóra fordulását. Aztán ilyenkor szokott az előfordulni, hogy még azt sem nézik meg, hogy az általuk preferált pártok esetében Európában mi a helyzet, mit műveltek ott ahol hatalmon vannak és hogy mi az neked személy szerint, ami tetszene abból, amit arrafelé művelnek.
De lehet a csodát várni, jogod van rá. És lehet azért rossznak látni az ország helyzetét, mert neked rossz. És lehet azt is mondani, hogy 9,5 millió embernek van rossz dolga, mert az önámítás és a hitegetés is reményt ad, de ettől még ez sem lesz igaz.