Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

B@sszus, szerintem még emlékeztek rá, hogy nemrégiben értekeztem arról, hogy a Portfolio az állampapír hozamokban 7bp-os ugrást "drámai ugrásnak" aposztrofál és már akkor ""megjósoltam"" (nem kellett hozzá nagy ész), hogy ha hasonló mértékű csökkenés lesz, akkor azt legfeljebb "szerény mértékűnek" fogja jelezni a fű alatt.

És ez is történt, lásd:

"Az állampapírok másodpiacán is csak csekély (1-7 bázispontos) hozamváltozások következtek be a referencialejáratoknál."

Csakhogy tessenek csak megnézni szépen jobban a hozzá csatolt képet:

http://www.portfolio.hu/img/upload/2013/09/refhozdu130902.png

Merthogy ezen az látszik, hogy a 3 hónapos kötvény hozamelvárása immár:

3,73%, vagyis MNB alapkamat ALATTI(!), és egyben még az is látható, hogy még az éves hozamelvárás is négy százalék alatt van(!), azaz 3,95%-on áll. Jelen esetben tehát valójában igencsak számottevő zuhanás tapasztalható a rövid kötvény oldalon, hiszen az a bizonyos 7bp jelen esetben közel 2%(!) hozamszint csökkenésnek felel meg, ami sok minden, csak nem szóra sem érdemes, az pedig, hogy ez ÚJABB KAMATCSÖKKENTÉST vetít előre, az még fontosabb!

Mindebből pedig az következik, hogy nagyon tetszetős a magyar gazdaságpolitika külföldön, hiszen ahogy szintén "meglepetten" értekezett róla a Portfolió éppen ma: MOST ELKERÜLNEK MINKET A SPEKULÁNSOK ami valójában a létező legnagyobb bók, amit egy ország gazdaságpolitikája kaphat: Egyszerűen rendben van Magyarország.

És furcsa, hogy erről nincs két hasábos kép a főoldalon...

Mert kellene, hogy legyen.

Persze, szerintem.