Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

tozsdenyul Előzmény: #655295

Ne rajtam kérd számon a kormány számait, amivel dolgozol :)

Korábban pont veled vitatkoztunk eü. bérekről, ami pótlékokból és alapbérből tevődik össze. A pótlék meg nehezen szerepel a statisztikában.

(De hoztam neked országos teljes eü. bérköltséget a kórház és járóbetegellátó intézményekben 2002-től, szerintem azt lesz érdemes figyelni most is mint értékelhető statisztikát, csak arra még várni kell)

Az alapbér 2008 óta ugye eddig (mondjuk legyen 2012 közepe) nominálisan változatlan volt.

A pótlékok meg csökkentgettek.

Tehát 2012-ig a bérek nominálisan, az adóváltozásokkal együtt is, inkább csökkentek.

Most itt van a nagy eü. béremelés, amiről két dolgot mondtam:

1) egy részét nem többletből fedezik, hanem a betegellátástól vonják el.

2) A pótlékokat biztosan csökkenteni fogják ezzel egyidejűleg.

Begépeltem az OEP számait a módosító kormányrendelet után. Ezek szerint a fekvő és járóbetegellátásra szánt keret idén nominálisan picit csökkent tavalyhoz képest.

És láss csodát, a pótlékokat valóban csökkentették.

Ez nem azt jelenti, hogy átlagban, és többségében ne nőhetett volna az eü. dolgozók bére (azaz a teljes bérköltség).

Ez azt jelenti, hogy a többségnek, és általánosságban alig nőtt a bére, "látványos", "hatalmas" béremelésről szó nincs, több benne a parasztvakítás...

Erre bizonyíték a PTE esete, ahol ezt a vakítást látva, és a helyzettel szembesülve, azonnal 10 orvos mondott fel, amint látták az ő esetükben még nominális csökkenést is jelentő "növekedést".

További 15 tervezi a felmondását.

Ez csak a PTE.

Ahol emiatt műtétek maradnak el, a linkelt cikkemnek ez a lényege a szerző szerint, én csak a béremeléshez hoztam példának.

Az állításaimban szerintem semmi logikai bukfenc nincs.

Ha kíváncsi vagy, azon gondolkodj el, logikailag hogy lehet, hogy a PTE lebénult a hatalmas béremelés után azonnal tömegesen felmondó orvosok miatt...

Arról meg hogy akkor hova megy a többlet pénz, ne engem kérdezz, csak annyit tudok hogy nem az én zsebembe :)