Re: nincs cím
Előzmény: #652565Abban az országban, amiben síkvidékre épül völgyhíd, metro épül sehonnan sehová, hidak a semmiből a semmibe, alpin alagutak dombok alá - te abban pont azon vagy képes csodálkozni, hogy ha kiírnak egy állami koncessziót, akkor azon a prominensek is nyerni fognak? :) Hát mi ebben az újdonság? Vagy csak az zavarja az orbánfóbiásokat, ha nem csak ők nyernek meg mindent? Mikor volt ez másképpen? Mi ebben az újdonság? Mi ezzel a baj?
És mint már kérdeztem: Bagatell pénz a lelépési díj mondjuk egy alstrom kötbérhez mérve is, simán kifizeti akár egy multi is, hogy újra árulhasson cigarettát. Vajon tényleg megérné visszacsinálni? Vajon tényleg lehetne abból politikai hasznot húzni, hogy újra lehetne a multikban cigarettát kapni? Tényleg jó lenne, ha el lenne törölve ez a rendszer?
Egyébként én csak azon röhögök ám itt magamban, hogy én eleddig is következetesen cigarettáról írtam, nem pedig dohányárúról. Merthogy valójában ha valaki igényesen akart dohányozni, akkor azt eddig sem tehette meg akárhol, mert normális szivart, vagy pipadohányt eddig is csak marginális helyen lehetett kapni, nevezetesen a dohányboltokban és trafikokban - vidéken pedig szinte sehol sem. Úgyhogy élvezet volt olvasni, ahogy a bagósok meg próbálják magyarázni azt, hogy van kultúrált formája a dohányzásnak.
Valóban van.
Csak nem az, amiről értekeznek.