Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: MOL

Trisz Előzmény: #649556

Most hogy lecsendesedett kicsit a topic lehet, hogy fel fogom kavarni az állóvizet. A következő gondolatok foglalkoztatnak:

Kácsor.

Szvsz elég rosszul cseng a neve itt a fórumon. Ezt gondolom annak köszönheti, hogy egy gátlástalan üzletember. Az ilyen fickók általában nagyon alaposak, körültekintőek. Ebből szokott adódni olyan lehetőség, amit gátlástalanul ki tudnak használni.

Engedményezés.

Amennyire én ismerem a faktoring ügyleteket, két fajtájuk van. Egyik esetben az adós nem fizet, vagy nem tud fizetni, a másik esetben pedig a hitelező szorul meg, ezért előbb kell neki a pénz, mint ahogy az szerződés szerint járna.

KEG-Raffi viszonyában itt sejtek egy köztes lehetőséget is.

Raffi poziciója abban testesülhetett meg, hogy a hitelszerződésen keresztül valószínüleg meg tudta volna nehezíteni KEG működését.

KEG poziciója abban testesülhetett meg, hogy a felszámolással való szembesülést realitásként beállítva, a hitel 20% körüli teljesülésével fenyegethette a bankot.

Én még 70-80% felett nem láttam faktorált követelést. Ebből tehát arra következtetek, hogy a tárgyalások 30-40% alsó és a jelzett felső értékek között folytak. A tényleges megállapodást valószínűleg soha nem fogjuk megtudni. Az én sejtésem szerint valahol 50-70%-on teljesülhetett az engedményezés.

Vannak tapasztalataim engedményezésekkel kapcsolatban. Azt senki ne gondolja, hogy itt KEG és Kácsor nem egyezett volna meg előre a medve bőrére. Ekkora összegű tartozás átvállalásánál hatalmas biztosítékok kellenek a háttérben. Egészen biztos, hogy az engedményezés előnyeiből közösen részesednek. Ez viszont egy egészen új helyzetet eredményez fundamentális értelemben.

Engem nem vádolhattok azzal, hogy fundásan elégedett voltam KEG-gel. Viszont ebben a megváltozott helyzetben jelentősen csökkent KEG hitelállománya. A csökkent hitelállományból adódóan jelentősen csökkentek a kamatterhek is. Ha csak a -30%-os elvileg legdrágább eshetőséget vesszük alapul, már akkor is túl van kompenzálva a rezsicsökkentés negatív hatása.

Ha valakinek esetleg megtetszenének ezek a gondolatok, akkor azért felhívom a figyelmet arra, hogy ez az egész levezetés egy fikció! Csupa elméleti tévelygés. Ráadásul szoktam nagyokat tévedni is! Tehát nagyon szívesen cserélek gondolatot bárkivel a témában, de vitatkozni erről képtelenség. Semmit nem lehet tényekkel alátámasztani. Csak egy dolog biztos, hogy egy engedményezési szerződés létrejött.