Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Lovax Előzmény: #64758

Nem akarom itt megmondani a frankót, mert új gyerek vagyok még, de szerintem a hati pont az, ahol nem érdemes megtartani bukóban a pozit, mert nap végén úgyis mindig elszámolnak és - egyedi részvénnyel szemben - realizálod a buktát akár megtartod, akár eladod.

Én áprilisban egy hónapon keresztül arra vártam hati shortban ülve, hogy forduljon a piac és a tőkém meg csak olvadt közben. Ráadásul a csökkenő tőke miatt, és amiatt, hogy a részvény készletedet a készpénznél kisebb értéken számolják be fedezetnek, a tőkeszűke miatt még egyedi részvény longokkal sem tudtam fedezni a bukót. A francba ki kellett volna vágjam, amint elindul a másik irányba.

Már ezerszer megfogadtam magamnak, hogy amig nem fordul esőbe a piac (és most semmi EGYÉRTELMŰ jel nincs erre), addig csak leszúrásokban vett longokkal operálok. Majd jöhet a short, ha trendszerűen esünk. Csak marha nehéz megtartani ezt az igéretet, így ragadtam be tegnapról is shortba, amit ma még fél napig néztem, ahogy pörög a veszteségszámláló...

Plusz az arányok is mások, a tőkeáttét miatt nagyságrendekkel többet lehet veszteni ugyanakkora darabszám mellett és ezt is meg kell szokni.

A magam hibáján jöttem rá, hogy hatiban a szűk stop (és egyáltalán a stop) sokkal fontosabb, még úgy is, hogy csomószor kivernek mert a mutyi iderakom-odarakom árfolyam tologatás miatt úgy szedik ki a stopokat ahogy akarják.

Nálam tapasztaltabb emberek, mondjátok meg légyszi, hogy jól gondolkodok-e.