Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: ds

Előzmény: #647507

Más:

Elképzelhető, hogy abban a félreértésben leledzel, hogy ezt a pénzt az adóból, a tőled elvont pénzből halmozta fel az állam és ezért hiszed azt, hogy "na nagy szám, hogy először bevasalja, utána meg kifizeti", de természetesen erről szó sincsen.

Csak a kedvedért még egyszer kikerestem azt a cikket, amiből már idéztem:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/visszafizette_az_mnb_az_imf-hitelt_2.4.187621.html

Tehát:

"A közlemény szerint a jegybank igazgatóságának korábbi döntése alapján az MNB 2013. augusztus 6-án előtörlesztette az IMF-től 2009-ben felvett hitel még fennálló részét 632,25 millió SDR (mintegy 721 millió euro) összegben."

Eddig ugye világos, hogy mit fizetett ki kicsoda és kinek. És akkor olvassad el a következő bekezdést, hogy MIBŐL fizettük vissza:

"A hitelt 2009. június 25-én vette fel az MNB a devizatartalék növelése céljából 1264,5 millió SDR (mintegy 1443 millió euro) értékben."

Mert ez az, amiről már oly régen pofáztam: Ezt a pénzt valójában nem használtuk fel semmire, erre csak kamatot fizettünk, hogy ott álljon a DEVIZAFEDEZET számlán.

Érted már Waszleisztung?

Tehát FELVETTÜNK egy hitelt arra, hogy NE HASZNÁLJUK SEMMIRE, fizettük rá feleslegesen a szép nagy kamatokat, majd most úgy döntöttünk, hogy menjenek a pics@ba és visszaküldtük a pénzüket.

Mi következik ebből Waszleisztung?

Az, hogy nem adóforintokat vont el a kormány, hogy "bemutasson az IMF-nek", ahogy ezt oly előszeretettel uszítja a marxista médiumok összessége, hanem arról van szó, hogy egy soha fel nem használt, soha hasznot nem hozó, semmire sem jó pénzt visszafizetünk, ahelyett (és most kapaszkodj és emlékezz a magyargyűlölő csinovnyik volt MNB megszálló terroristára):

Hogy mivel egy éven belül lejár ezért még erre is még egy hitelt vegyünk fel 100% fedezetnek.

Szóval, röviden szólva, tételezzük fel, hogy csak felültél az uszításnak, és most revidiálod a világképedet, de ha nem, hát nem, ennél többet tényleg nem tudok érted és azokért tenni, akik azt hiszik, hogy azért kell most több adót fizetni, vagy azért van ilyen állapotban a gazdaság, merthogy onnan, illetve az emberektől vonták el ezt a pénzt.