Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ricsi Előzmény: #647029

Már hogyne lenne képes? Méghozzá elég szépen tejelget...

Számoljunk példával:

Nézd meg a napos grafikont dax-ban majd, és számolgasd ki, hogyan is állnál, ha megcsinálod ezt mondjuk 2 évig.

Szóval, van egy mozgó, amit figyelek. Ez az alap, mindenkinek lehet bármi, az ő dolga. Csak legyen valami, amit követni lehet, szóval ad egy számot.

Nézzük a módszert: Veszek 10 dax-ot, ha a mozgót átüti felfelé 20 ponttal. Stop rá, és fordítás mozgó -20 pont. Gondolom eddig érthető, tehát mozgó -20 ponton 20 eladás lesz,

De vegyük azt a példát, hogy elmegy felfelé. Nézzük a legutolsó ilyen lezárt üzletet.

Szóval, a példa kedvéért vettem 10 db-ot kb 2 hete 8 000-ért. Miután nem jött vissza, így 1-et eladtam 8 050-en, a többi 9 zárását pedig rátettem a mozgóra. Napi mozgó, szóval nincs vele sok gond. Aztán 8 100-on is lezártam egyet, majd 8 150-en, 8 200-on, és 8 250-en. Így lezártam 5 pozit, a másik 5 pedig folyamatosan megy a mozgóval. Ha lejön, kiüt, és beállok venni 20-al feljebb, és eladni 20-al alá. Aztán újra kezdődik a verkli.

No, akkor számoljunk. A mozgó ma ütött ki 8 274-en. Így 5 kontin kerestem 5*274 pontot, azaz 1 370 pontot. Az elsőn még 50-et, a másodikon 100-at, és így tovább, ez még 750 pont, így a teljes haszon 2 120 pont.

A kockázat 400 pont ugye, 10 db*40 pont. Magyarán, ha minden ötödik ilyen üzlet ilyen szépen kifut, akkor is nyereséges vagyok.

És most nézd meg a dax napos chartját mondjuk 2 évre visszamenőleg, és nézd meg a nyerő-vesztő pozik arányát.