Regisztráció Elfelejtett jelszó

Megvan a méhgyilkos

Netmaster

http://indavideo.hu/video/Megvan_a_mehgyilkos

"A méhek, és ezen keresztül a mezőgazdaság megmentésének elengedhetetlen első lépése a méhekre halálos rovarirtó vegyszerek betiltása. A Greenpeace több, elsőként betiltandó, a méhekre halálos anyagot is megjelölt: A listán szerepel imidakloprid, tiametoxam, klotianidin, fipronil, klórpirifosz, cipermetrin és deltametrin.

2013 áprilisában a legtöbb európai ország támogatta az Európai Bizottság javaslatát, amely három, a méhekre jelentősen és bizonyítottan káros, a Bayer és a Syngenta vegyipari vállalat által előállított rovarirtó átmeneti betiltását szorgalmazta. A neonikotinoidokat Olaszország, Franciaország, Németország és Szlovénia már részben korábban is betiltotta, és ez, miközben semmilyen jelentős negatív hatást nem gyakorolt a mezőgazdasági termelésre, valamelyest javította a méhek egészségi állapotát.

Ez azonban még kevés. A méhek életben maradásához szükséges környezet kialakítása érdekében a termőterületek biológiai sokféleségének fokozására tett intézkedésekre és az érintetlenül megőrzött ökoszisztémák védelmére is szükség van. A sövénytelepítés, a vadvirágos területek és az egymással összeköttetésben lévő élőhelyek is előnyösek a méhek számára, de a rájuk nézve halálos rovarirtók betiltása megkerülhetetlen első lépés az európai méhek, és ezen keresztül a mezőgazdaság megmentéséhez."

http://mehpusztulas.hu/