Re: nincs cím
Dr. ursi Előzmény: #645723nekem ez a problémám.
"Arra a kérdésre, hogy miként lehet majd kiszűrni azokat, akik tudnák fizetni hitelüket, mégis az állami segítségre várnak, Varga Mihály leszögezte: "a hitelt mindenkinek fizetnie kell", csak azokon tudnak és akarnak segíteni, akik a rossz szerződések, a rossz termék miatt kerültek nehéz helyzetbe."
megmondom miért.
azért mert ebből nem úgy tűnik h segítenének azokon akik kínkeservvel de fizetnek.
azoknak ugye ott van az árfolyamrögzítés.
csakhogy ott a gyűjtőszámla miatt felveszel egy újabb hitelt mégpedig forintban és pl mkb-nál 11,5% kamattal ... és amikor letelik az 3-5 év egy még durvább törlesztővel szembesülsz, amit a béred biztos h nem fog addig lekövetni.
és engem baromira zavar h én nem akarok még egy hitelt a nyakamba ! főleg nem 11,5%-n amikor az alapkamat 4% !!!
viszont ha fizetsz mert nem akarod megkockáztatni h a lakásod elvész, akkor nem vagy 90 napon túli tartozású s valszeg a nyilatkozat szerint te nem is esel bele a kedvezményezetti körbe.
akik ebben a körbe vannak azok nagy többsége tényleg nem tud fizetni, valszeg csak fele annyit mint amit kéne most.
szóval ami zavar h most már boldog-boldogtalan meg lett és lesz mentve, csak pont azok szívnak akik fizetnek rendesen, de pont ők az a réteg akiket ****ul megterhel és emiatt nincs se megtakarításuk se fogyasztásuk hanem csak próbálnak túlélni és ezt még átlagban 15 évig kellene ezekszerint produkálniuk mert ők nem esnek bele semmibe, illetve vegyenek a nyakukba egy jó magas kamatú plusz forinthitelt a meglévő devizás mellé ...
nemzetgazdasági szempontból értem én, h csökken majd az adósság a kitettség, de pont a középréteg nincs kisegítve.
pont azok egyébként akik felelősen végiggondolva bekalkulálva vették fel a hitelt és mindenekfelett fizetik azt lenyelve a bankok jogtalan kamatemeléseit költségemeléseit.
s ez fáj.