Re: nincs cím
Ricsi Előzmény: #644921Valami nem stimmel a gondolkozásodban, pedig már annyiszor, de annyiszor leírtam. És kérlek, picit se vedd bántásnak
A részvény azért lett kitalálva, hogy a vállalat olcsó hitelt szerezzen. Nem kell kamatot fizetnie, ha van nyereség, fizet osztalékot, ha nincs nyereség, nem fizet. Te viszont részvényesként a tulajdonosa lettél ennek a cégnek. Ez az egész semmi másról nem szól. Az, hogy erre kiépült egy kereskedési rendszer, nem normális.
Ha látsz fantáziát az otp-ben, vagy akármiben, akkor vegyél részvényt. Ha nem látsz már, akkor add el, és vegyél olyat, amiben látsz. Egy részvény nem napi kereskedésre való. És pont ez a baj a te gondolkozásoddal is. Ezek a managerek most nem látnak fantáziát a részvényben, így eladják. És vesznek más bankpapírt, vagy bármi mást. Vagy államkötvényt. BIZTOSAN nem autót vesznek belőle. És a részvényesek érdeke nem sérül, mert a vállalat olyan, amilyen. Ami az árát befolyásolja, az a szabadságharc, és nem néhány manager piacra lépése. Az ő pakkjuk elenyésző lenne, ha a cég komoly potenciált mutatna, mert akkor mindenki venni akarná. Akár mondjuk más bankok kárára is. Mármint, hogy elad más bankpapírt, és vesz otp-t. És akkor naponta 20-25 milliárdért vennének, és senkit nem érdekelne, hogy pár milliárdért valaki el akar adni.
Én azért szálltam bele ebbe, mert azt gondolom, hosszú távon jó egy ilyen cégben részvényesnek lenni. Lehet, nincs igazam és megszívom, de most így gondolom. Persze, megfelelő nyereséggel eladom, és keresek más céget. Mert ez a business erről szól, nem arról, leesik-e 1-2 hétre az árfolyam.