Re: nincs cím
prospero Előzmény: #644564Miből lesz a banknak olyan forrása (pénzeszköze), amit kivonhat az országból, szerinted?
Mert szerintem az alábbiakból:
1. lakosság törleszti a bank által korábban kihelyezett tőkét és kamatot, és ebből cash lesz a banknál - tehát banki tevékenységből...
2. lakosság megtakarít... de ezt nem utalhatja ki a bank, mivel jelenlegi tendencia, hogy hitel/betét arányt kell csökkentenie, aminek következtében betéteket itt kell tartania, hitelnyújtásként pedig nem utalhatja haza...
3. bank korábban ideutalta a tőkeemelés összegét, ami megjelenik a bank felhasználható pénzeszközeiben, és mondjuk ebben az évben visszautalja az anyának egy hitelszerződés keretében (leány hitelezi az anyát) - ismételten problémás hitel/betét arány miatt...
Mondjuk nagyságrendileg ezeket az eseteket tudom elképzelni, amiből összejöhet a 3000 milliárdos szabadon felhasználható forrás a banknál fél egy év alatt...
Hitel/betét arány miatt szinte kizárásos alapon -logikailag adódik - az első eset...a motoros kasza verzió...
Hogy a nyereséget, ami a forrásképződés fedezete, hogy tüntetik el - arra mondtam két alkalmazott verziót: az egyik a goodwill leírás, a másik pedig a céltartalék képzés esete... Ursi mondott egy harmadikat: management feek és hasonló beszámlázások a leányokhoz...mondjuk ez sem lehet piskóta nagyságrend, ha a banki bónuszok növekedtek Austriában is és azt szépen áthárítják a magyar leányokra...
De esetleg mondhatnál még olyan eseteket, ami miatt nettó 3000 milliárd értékben képződik hatalmas szabadon felhasználható forrás (pénzeszköz) Magyarországon a bankoknál..., mert lehet, hogy csak az én képzeletem az, ami szegényes...