Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

JP Előzmény: #643999

Na, fogd nyugisabbra..... de lehet mindjárt én borzollak fel.

Ha a forintkurzus ingadozik, esésnek indulna egy jó kis hullámmal, - bedöntésről beszélni messzi dolog még - az még nem jelentene nagy kárt, a kurzus kiheveri a dolgot pár hónapon belül. A kötvénypiacot, a jegybanki alapkamatot ez még közel sem veszélyezteti, vagy inflációt, mehet minden tovább, esetleg maradhat minden a régiben.

Ha a kötvényhozamok tovább esnek,akkor a vita ott kezd kialakulni, hogy meddig eshetnek, vagy nem eshetnek. Bizonyos , hogy 6%tól 1%-ig több tér van lefelé, mint a jelenlegi 4%-tól, bár én nem hiszek az MNB-s 1-2%-ban. Kérdés, hogy a nagyok, na azok mennyiben bíznak? Azt már rég letojom, hogy mennyiről írkálnak, valójában azt volna tudni jó, hogy ők mennyinél kezdenek el tojni , és a lényeg!! egymástól, miközben az eseményeket árgus szemmel követik. A reklám annak szól, hogy bátran a kötvényvételekkel - így megy le a hozam , főleg, ha makro gazdaságilag és politikailag is van ehhez bíztató támpont - , mert csak így ér mégtöbbet a már megvett kötvény. Ez olyan 1x1 mint a az 1x1. Én nem is a magyar makro-tól várok elégedetlenkedő befektetői magatartást a piacon, hanem egyszerü ( nem össz) részleges befektetői hozzáállástól tartanék, amelyik elindíthat egy lavinát, kicsit, vagy nagyobbat, a fene tudhassa azt előre, hogy hogy mekkorát.... lényeg, ha a kötvénypiacot beadják, a magyar kötvényeket az akkor aktuális kamatokkal nem fogják preferálni: Az MNB vagy emel, vagy nézi mindenki ahogy újra pangásnak indul a kötvénypiac. Na ekkor, akkor nem fogok tojni, ha közben a forint kurzus bíztatóan stabil, esetleg emelkedik. Nagy kötvényhozam emelkedésnél, azért már a forintnak is meg kell éreznie az eseményeket, de ez már egy vészesebb szcenárió lesz.... volt már pár ilyen a monitoromon is.

Valásztások előtti mozgásoknál meg betámadásról beszélni túlzó dolog, bár a médiából bármi elhangozhat.

Lehet ezt még olyan bőven is tovább írni.... nekem most eddig tartott.