Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Kritizálta a nácikat, Hitler kivégeztette

Scipio Előzmény: #643547

Thermopülainál hagytam abba, tovább nem is olvastam, még jó, hogy nem írok indultatból... :) Komolyan azt hozod fel ellenpéldaként, hogy igenis védhető a rés 1849-ben Budán, mert az ókorban is sikerült a görögöknek? Volt ott tüzérség???? No comment... Meg előtte, hogy gyújtotta fel volna az egészet és ment volna fel a hegyre, ott is több esélye lett volna, te jó ég... És hogy minek akart időt nyerni, mikor mi úgyis pihenni akartunk? És ezt neki ki mondta meg, mikor Bécsben is a magyar támadás folytatásától tartottak???

De mit várok ilyen figyelmes olvasás és értelmezés mellett? (az idézetek tőled és az állítólag elolvasott linkelt cikkből valók) "Tehát valójában, ha Görgei tud erről az erődítésről, akkor magához veszi az ostromágyúkat, szépen felvonul, rést üt és beveszi az erődöt, ez pedig a legjobb indulattal is egyetlen hét lett volna. Minden más nem Hentzi okosságából, hanem kossuth aljasságából, valamint a magyar hadvezetés széthúzásából fakadt."

Ezzel szemben: érkezés máj.4., lövegek rendelése máj.5. ugyanezen nap idul az állások előkészítése, lövegek érkezése máj.8., lövegállások készen május 14., bevontatás és első lövések máj.16.. Ebből világos, hogy ha eleve ostromágyúkkal jön, akkor is csak akkor nyert volna egy! napot, ha máj.5. helyett már 4.-én ásnak, de aznap ugye megpróbálták menetből bevenni a várat, így ez szóba sem jöhetett. És még ragozod: "Nézd úgy, ahogy én nézem egy pillanatra: Görgei megtudja, hogy erődít Hentzi, megrendeli az ostromágyúkat, azzal vonul fel, és INNEN számolódik a küzdelem. Pontosan egy hét lett volna az egész." Ehhez képest a vár alá érkezéstől számítva 4 nap múlva már megjönnek az ágyúk, az ásás+elhelyezés viszont 11 nap! És utána még 5 nap mire támadható rést lőnek. Tehát ha eleve az ágyúkkal jön, akkor is ugyanennyi nap az ostrom, jól átverte Kossuth... Hogy az a pontosan 7 nap honnan jött neked rejtély...

"Ha most jobban megnézem a leírásokat, azért a támadás eléggé egy irányból érkezett, erre írtam, hogy az a támadási irány pedig onnantól kezdve tudható volt,"

Tényelg jól megnézted...: "A rés ellen az I. hadtest zászlóaljai indultak rohamra. A II. hadtest déli irányból indult rohamra, a III. hadtest az északi várfalat, a Bécsi kaput és az esztergomi rondellát rohanta meg. Kmety hadosztálya azt a feladatot kapta, hogy foglalja el a vízvédművet, tartalékát pedig a Bomba-téren állítsa fel." Ez aztán tényleg egy irány... Nem mellesleg a vége az lett, hogy vagy tucatnyi helyen szinte minden irányból jutottunk be a várba, csak a résnél 10 ezren... "Ettől kezdve belül falat kellett volna építeni, mert az igen jelentős előnyhöz juttatta volna a védőket" Ja, gyakorlatilag egy belső várat kellett volna építenie körkörösen, mindezt abban a 3 napban amíg kiderült, hogy képesek leszünk rést lőni...

Végigmehetnénk az összes agyrémszintű felvetésen, de most már tényleg elég volt, a kövekező témák tabuk még a fórumon: Miért nem ástunk lövészárkot Muhinál, miért nem a Villányi-hegyen védekeztünk Mohács helyett... :))