Re: nem is tudom, nem is tudom ... olyan szépen szólnak.
prospero Előzmény: #643428Naná, hogy nem...
"Nem gondoltak előre, éljük a mának ugye? "
Itt visszautalnék az xmann által az emberi fejekbe beültetett hamis euro csatlakozási céldátumokra...amiről egy banknak pontosan tudnia kellett, hogy nem reálisak... de az emberek honnan tudhatták volna ezt... ha csúszik egy két évet a 2010-es csatlakozás - gondolták mindezt 2007-ben, - akkor is mi van?? 10 éve stabil a forint... mitől változna ez meg??? Olyan számításokat, amiket a bank végzett el... biztosan nem tudtak volna elvégezni... de ez így csalás, mert a bank nem tájékoztatott megfelelően... érted... nem az uzsorás ügynököd, akiről feltételezed, hogy simlizik... hanem a bankod, akiben egyébként annyira megbízol, hogy az összes pénzedet, megtakarításodat rábízod...
Na most, ha egy egyenruhába öltözött csaló áldozata vagy... akkor ugye nem azt mondod, hogy ugyanmár, mentsük fel a csalót... mert én voltam a hülye, hogy bíztam benne... hanem fel vagy háborodva joggal, hogy valaki ilyen pozícióban visszaélt a bizalmaddal és rögtön követeled a btk szerinti büntetési tételét kettőtől 10 évig.
Egy 20 éves hitelfelvétel pedig pont olyan dolog, mint a gyerekvállalás...honnan tudhatja bárki, hogy mindig lesz tartalék a gyerekre??? Ez alapján csak nagyon-nagyon-nagyon kevés embernek lenne joga gyereket vállalni... sem Neked, sem nekem nem lenne jogalapom arra, hogy gyereket vállaljak...ehhez kell a bizalom... amit ezek a senkiháziak tönkretettek...
Nem tudod számszerűsíteni a hatást, mivel össztársadalmi szinten a devizahitelezés fennmaradása egy kockázat a kiszámíthatatlan törlesztőrészletek okán, aminek az egész társadalom fizeti az árát magasabb banki jutalékokban, de magasabb adóban, inflációban, kevesebb munkahelyben, növekedési áldozatban... az is akinek egyébként nincs devizahitele... hát ezért lenne legjobb felszámolni... még akkor is, ha egyes embertársaink jobban járnak, mint mi... esetleg... de ki tudja... később lehet, hogy ezért lesz valakinek állása...