Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Kritizálta a nácikat, Hitler kivégeztette

Scipio Előzmény: #642402

Régi vesszőparipám a szövegértelmezés...

"Ha Te ki tudod jelenti és írni, hogy Hartmann semmivel sem jobb vadász, mint az az amcsi ki 10 gépet lőtt le"

Ennek a mondatnak melyik részéből jött ez le?: "Hartmann több mint 300 győzelme "csak" azt mutatja milyen fantasztikus pilóta volt, de mellétéve mondjuk egy eu-i hadszintéren harcoló pár tíz győzelmes amcsiét semmit nem tudunk meg kettejük egymáshoz viszonyított képességeiről." Hol van ebben, hogy szerintem ki a jobb vadász???

De akkor a számok: Eric Hartmann a szovjet fronton 1425 bevetésen 325 győzelmet aratott. R.S Johnson Nyugaton 89-91 bevetésen 27-et. Eleve értelmetlen a két frontot összevetni, de ha ragaszkodsz hozzá, az amcsi arányszáma jobb. Szépen leírtam, hogy őket meghatározott óraidő/bevetésszám után hazarendelték így járt ő is alig egy év után, 1944 tavaszán befejezte. Hartmann a világ akkori legjobb gépén harcolt 2.-3.-sokadvonalbeli gépeken ülő gyengén képzett szovjet pilótákkal, Johnson 1943-ban 1-2. vonalbeli gépeken ülő jól képzett német pilótákkal, ráadásul mire igazán tapasztalt lett és ezeket kamatoztathatta volna az 1944-45-ben egyre gyengébb német pilótákkal szemben hazarendelték. Ennek ellenére nem mondtam, hogy ki a jobb, csak hogy nem tudom melyik mit tud a másikhoz képest... De nézzünk csak nyugati frontosokat, német: első 6 fő 100-as ász átlag 112,5 győzelem átlag 740 bevetésből, most ez jobb mint a két legjobb amcsi ász 27.5/128 aránya? Nem, sőt... Őket egyszerűen hazarendelték az óraszámletelte után, a németek halálig-háború végéig harcoltak. Soha nem tudjuk meg mit hoztak volna ki azonos bevetészám mellett. Ezért mondtam, hogy a pusztán a győzelmi számok alapján nem tudom megmondani ki a jobb pilóta.

"Az, hogy a bejövő amerikai pilóták nem találtak célpontot ez új és érdekes megközelítés ezzel védekezni"

És ha szerinted nem befolyásolja a teljesítményt a célpontszám, akkor valami nagy baj van. Sokadszorra kinek van nagyobb esélye ellenfélbe botlani a berepülő 1000 amcsi gép közti 400 vadásznak vagy az ellenük felszálló 30 magyar gépnek, akiknek ráadásul kerülniük is kellett a szövi vadászokat, mennyi célpontot jutott egy szövi és mennyit egy magyar vadászra? De tessék D-Day: 14500 szövi bevetés több mint 5000 vadászgép szemben 500 német bevetéssel, ha az összes gépet megtámadja egy szövi vadász, akkor csak 4500-nak nem jut célpont aznap... December vége napi 3000 szövi, 70-80 német bevetés, lehet számolni ki talált könnyebben célpontot...

Ezt: "azért nem állok messze valószínűleg, hogy te nagyon nem szereted a németeket...:))) Semmi baj, németfan és német gyűlölő kell mind a kettő." meg ezekből a mondatokból sikerült kihozni?:

"Ettől függetlenül persze a német vadászászok voltak a legjobbak - hogy a fenébe ne 5-6 év tapasztalattal és több száz légiharccal a hátuk mögött" "De még1x, törvényszerű, hogy egy tengelyvadász jobb - ill. jobb lesz - mint egy szövi" "Hartmann több mint 300 győzelme "csak" azt mutatja milyen fantasztikus pilóta volt"

Csak úgy süt ezekből a gyűlölet... :)) Pár hete meg egy hosszú Angliai csata diskurzusban németvédő-fan voltam :) Akkor is, most is mondtam, nem érdekel a náció, tőlem kékek-vörösek is harcolhatnak, csak a tények és a mögöttük lévő összefüggések izgatnak...