Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Kritizálta a nácikat, Hitler kivégeztette

Scipio Előzmény: #642347

"Azért egy angol vadásznak 39-42 ig elég jó zsákmánya lehetett volna"

Most komolyan, mesélj már az angol vadászzsákmányok 1939, vagy akár 41-42-es lehetőségeiről az európai hadszíntéren...

Ha már Galland: az éjszakai vadászok 1943 márciusáig lelőttek 2000 szövi gépet, melyek 80%-a bombázó... Nappalik 1943 aug 17.: gyülekezés az ellenség vadászhatótávolságán kívűl, majd lecsapás a bombázókra 60 bombázólelövés 25 saját veszteség, vadászharcról szó sincs. Állításoddal ellentétben a német taktika az volt, hogy a kísérő vadászok hatósugarán kívül támadják a szövi bombázókat, így volt ez újfent Schweinfurtnál 1943 okt 14-én.: 300 német nappali vadász és kb. 50 romboló-éjszakai támad meg 226 bombázót, melyek kísérete visszafordult, eredmény 61 bombázó lelőve, 35 gép árán. Tehát akkor, hogy is gyűjtötték volna a szövi vadászok a győzelmeket 44 előtt?

Egyébként sem értem, hogy olvasol könyvet, ha szerinted Galland ezt írja: "Galland könyvében is emliti, hogy addig a vadászfedezet szétverése/lekötése volt az első majd a magára maradt bombázókat más német rajok támadták" Ezt javasolta Göringnek, de a taktika továbbra is az maradt, hogy a bombázókat kell támadni. Panaszkodik is emiatt eleget. Később meg rombolókíséret volt a feladatuk, aztán 1944-re meg már olyan szövi fölény volt, hogy leginkább a túlélés, gyors áttörés a vadászvédelmen, lecsapás és elhúzás. A leválasztást-szétverést soha nem alkalmazták.

Nyugati vadász kapcsán 39-44-es bevetési időről beszélni továbbra is "érdekes", ebből 40(tavasztól)-41 elejéig, majd 43 ősztől az érdemi vadászharc időszaka, közben a sokszor emlegetett Hartmann meg százával lőtte le az orosz gépeket. Az amcsi meg hol harcolt 2 évet 1944-ig, ha mint Galland írja a fentiekben, a taktika az volt, hogy a visszafordulásuk után támadnak a németek? "Figyelembe véve ki hány BEVETÉSEN VETT RÉSZT !!" Igen elment az amcsi 50 bevetésre és a viszzafordulása után támadt a német, neki volt 50 harc nélküli bevetése, a németnek meg 50 légiharca, meglepő módon így a győzelmeik száma is több lett :) Sarkos ugyan, de a lényeg ez...

"39-43 nyugati frontot akár csak részben is agyaglövészetnek hívni ?

Mégis csak két nagyhatalom ellen 40 nyaráig." Először is "részben", a Benelux és az fr légierő nagyja is elavult volt, de nézz meg egy két brit bombázás leírását is agyaggalamblövészet témakörben. 40 májusáig meg csak röpcédulaszórás volt nyugaton, legalább ennyit tudjunk már a témáról :)

Nem értem ki ellen kell védened a németeket? Engem speciel egyáltalán nem érdekelnek a kérdés politikai vonulatai, a hadtörténelmiek annál inkább...