Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Kritizálta a nácikat, Hitler kivégeztette

Dénes Előzmény: #642339

Azért egy angol vadásznak 39-42 ig elég jó zsákmánya lehetett volna..

Nem csak vadászgépeket választhatott volna célpontnak.

Hartmann.

Én ezt pláne nem így látom. Bármely szövetséges vadászgép mely 43 végig berepült NAPPAL német légtérbe, várhatta, hogy megtámadják és nem kerülik.

Galland könyvében is emliti, hogy addig a vadászfedezet szétverése/lekötése volt az első majd a magára maradt bombázókat más német rajok támadták.

Tehát annak a képnek a beállítása, hogy szegény szövetséges pilóták nem találtak ellenfelet és azért nincs annyi lelőtt gép, hááát...

Pihentetés normál körülmények között, normál szabira mehettek és jönni vissza azonnal a szövetségesek, tehát nem hónapokra estek ki. Németeknél is meg volt ez, valamivel rövidebb időben. (szintén Galland könyv részletesen be is számol erről több helyen)

Röviden én is.

Hartmann vagy más német pilóták, akik X évig harcoltak és velük szemben azonos X évig harcoló szövetséges pilóták (zárás 44 márciusa, onnan mind a német taktika, mind a számuk miatt valóban nyugaton érvényes amit írtál ) Tehát 39 szeptember - 1944. márciusáig.

Figyelembe véve ki hány BEVETÉSEN VETT RÉSZT !! Nos innentől kezdve nekem nem elég ha ezzel magyarázod egy 5 !! évig harcoló angol vadász miért csak 16 gépet lőtt le vagy egy addig két évig harcoló amcsi miért 11 gépet volt csak képes lelőni és ebből kihozni, hogy Hartmann 300 felettii győzelme amúgy semmit se jelent csak azt hogy jó pilóta volt. De ez már hozzáállás kérdése.

Tankoknál megvolt ugyanez a helyzet.

Ahogy a német gyalogságnál is. itt nyilván kevésbé látványosan kimutatható módon.