Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #641756

Amit eladott, az szerintem sokkal kevesebb, mint amennyivel ténylegesen rendelkezik, ha pedig jó üzlet van kilátásban, akkor így is megéri eladnia, mert többet nyer adott esetben az üzleten, mint amit veszít a gyorsban eladott részvényeken. Ahhoz ez a mennyiség kevés, hogy ezt pániknak nevezzem a részéről. Ráadásul Unicredit adta el ha jól értem, azzal ezt a volument eleve előre le kellet tárgyalni, nem csak betenni a könyvekbe, hogy "eladó ennyi részvény", szóval szerintem valószínűbb, hogy ez már tervezve volt egy pár hete, és inkább csak véletlen az egybeesés. Csak gondolj arra, hogy mennyi Csányi magánvagyona és mennyi az OTP részvénye, ahhoz képest ez a mennyiség szóra sem érdemes.

Persze megértem, hogy ijesztő, de picit túlzásnak érzem ebből azt a gondolatmenetet, amivel már megint Magyarország csődjéig fantáziálnak emberek.

Most csak a miheztartás végett írom, a legvadabb spekulációk is arról írtak, hogy a létező legrosszabb fantazmagória is "csak" a 3/4 részét vihetné el a 2014-es nyereségnek(!), de valójában a céltartalék feloldása miatt tulajdonképpen csak 1/4 részről lehetne beszélni. Na hát tudod, ez sok minden, csak nem olyan, amitől pánikba kellene esni.

Persze lehet forradalmárokról értekezni, meg pánikhangulatot generálni (egyszer be is jöhet), de abból kiindulva, hogy egyetlen más bennfentes sem ad el, és be volt jelentve a cél és tényleg ő és a Bonafarm ad el én nem látok semmi okot arra, hogy ne higgyem el, hogy tényleg fel akarnak valamit vásárolni. Most hogy mást ne mondjak, épp a hetekben jelentett csődöt a Pápa 2013(?) húskombinát, ami igazán jó falat lenne a számára és szerintem a kedvére is lenne annak a megvétele, de mivel csődben van a cég, ezért gyorsban kell a pénz, hogy megcsípje mielőtt valaki más csap le rá.

Szvsz ez legalább annyira reális forgatókönyv, mint az, hogy tudja, hogy bedönti az országot a kormány, de kétségtelenül kevésbé izgalmas.