Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #641740

"Nem néztem el ugyanis a 2012 C tv nem más mint a BTK, ami mindenkire vonatkozik."

Írtam, hogy ez a BTK, csak azt mondtam ezzel kapcsolatban, hogy egyebekben a pénzintézetektre egy más törvény is vonatkozik, mint ami a gazdasági társaságokra vonatkozik.

"A feltőkásités nincs a törvényben felsoroltak között és pedig azért mert az nem bűncselekmény."

Kevered a fogalmakat. Én ezt írtam, hogy HA NEM tőkésít fel és biztosítja ezáltal a betétesek pénzét, hanem leválasztja a leányt, akkor az azért csődbűntett, mivel annak érdekében teszi meg ezt a lépést, hogy NE kelljen helytállni a követelésekért. És ez így alkot egészet.

Más szavakkal: Valóban nem kötelező a feltőkésítés, tehát ha egy bank úgy dönt, hogy neki azokkal a feltételekkel nem éri meg a működés, akkor nyugodtan végelszámolhat és távozhat a piacról. De azt nem teheti meg, hogy a végelszámolás helyett felszámolást válasszon úgy, hogy előtte megszakítja a kapcsolatot a leánnyal, és ezáltal kívánjon menekülni a követelések teljesítése elől, mert az pont az általad idézett szabályok alapján IS maga a csődbűntett!

Ne keverjed tehát a fogalmakat: NEM a fel nem tőkésítés a csődbűntett (nem is ezt írtam), hanem az lenne csődbűntett, ha a leányt leválasztaná anélkül, hogy gondoskodna arról, hogy a betétesek maradéktalanul hozzájussanak a betéteikhez. AZ a csődbűntett.

"Nyugodj bele nem csődbűncselekmény."

Nyugodj bele, az lenne az, hogy a leánybankot leválasztja és ezek után azt mondja a betéteseknek, hogy nyazsgem. EZ a csődbűntett.

"És ennyi."

Valóban ennyi :)