Re: Kritizálta a nácikat, Hitler kivégeztette
Dénes Előzmény: #641496Köszi a válaszokat.
Mint írtam engem a kiegyezéstől érdekel és elég komolyan 1867-1945 foglalkozom vele, írtam is cikkeket.
1/ De ez a török kérdés sok embert izgat azért.
Mégis a középkori Magyarország nagyhatalom volt. Mind gazdasági, mind katonai téren.
Csak a habsburgok lettek volna a vetélytársak. De kérdés nem mi foglaljuk-e őket el előbb, mint ahogy ők bekebeleznek minket, végül is ők később erősödnek meg.
2/ A másik már egyik kedvenc témám szerintem a magyar történelem legsötétebb korszaka volt 1918/1919.
1918 ban egy nagyhatalom egyik részeként elég erős hadsereg igaz labilis hátország állt 18 októberében. Mi lett volna ha Károlyi nem jut hatalomra és mondjuk Tisza (akit nem sikerült volna megöletni) védekezik a cseh, tót és szerb támadás ellen.
Ha úgy győznek le mint a 2. világháborúban akkor tiszta ügy.
De itt végtelenül rossz felszereltségű és morálú románok, kifáradt szerbek és komolytalan erőt képviselő csehek álltak szemben velünk, nem az antant. Franciáknál ahogy véget ért a háború, már hirtelen fontos lett a napi belpolitika, egy embert sem áldoztak volna fel ellenünk. Ez jól látszott is a déli történéseken.
Ellenfeleink, ugyanúgy ki voltak vérezve hátországot nézve (talán a csehek kevésbé)
Szóval szégyen ami itt ment. Lindernek szobra van Belgrádban. megérdemli. Károlyi szerencsére már nincs a Parlamentnél.